Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Serinlemek isteyenlerin yeni adresi: Kapıdağ

Serinlemek isteyenlerin yeni adresi: Kapıdağ

Kapıdağ Yarımadası, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin yeni adresi oldu. Deniz, kum ve güneşin dışında serinlik arayanlar kendisini Kapıdağın doruklarındaki ormanlık alanlara atıyor.

Kapıdağ Yarımadası, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin yeni adresi oldu.
Deniz, kum ve güneşin dışında serinlik arayanlar kendisini Kapıdağ`ın doruklarındaki ormanlık alanlara atıyor.
Deniz kıyılarında sıcaktan bunalanlar, serinlemek üzere Kapıdağ`ın doruklarına çıktıklarında esen soğuk meltem rüzgarı ziyaretçilerini sıkı sıkı giyinmeye zorluyor.
Bandak ekibi Kapıdağ Çavlı Tepesinde
Kapıdağ`ı keşfeden değişik gruplar kendi yöntemleri ile kullanarak ulaştıkları doruklarda çadır kurup yaktıkları kamp ateşlerinde kahve yudumlamanın tadına varırken, bu safarilerin en görkemlisini hafta sonu yine Bandak`a bağlı arama kurtarma ekiplerinin acar timleri gerçekleştirdi.
Bandırma Arama Kurtarma Ekibi (Bandak) Kapıdağ`ın zirvesinde oksijen depolarken, hem de performanslarından ödün vermemiş oluyorlar. 
Kapıdağ gezisinde, kendilerine ayak uydurabilecek ziyaretçilere de kucak açan Bandak ekibi işte böyle bir safari programında bu kez rota Çavlı tepesi oldu.
Doruğa ulaşma noktasında doyumsuz bir arzuya boyun eğen Bandak ekibi, akşam kurulan çadır kampında sağlıklı uykunun ardından, sabah erken yapılan kahvaltı sonrası zor tırmanışları gücün simgesi Herkül`ün bileğiyle, çeliği karton kağıt büker gibi bükmesini kendilerine rehber edinerek, ulaşılması zor doruklara diktikleri şanlı al bayrağımızla hedeflerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli