Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

´Sessiz ölüm´e broşürlü uyarı

´Sessiz ölüm´e broşürlü uyarı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın birlikte hazırladığı broşürlerle soba, kombi ve şofbenden sızan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın birlikte hazırladığı broşürlerle soba, kombi ve şofbenden sızan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlar uyarıldı.
Broşürlerde, zehirlenmeye maruz kalmamak için yapılması gerekenler ve zehirlenme saptandığında yapılacak ilk yardım anlatıldı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınan önlemler konusunda Sağlık Bakanlığı´na soru önergesi verirken, bu olumsuzlukların Balıkesir´de yaşanmasını istemeyen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü´de vatandaşları broşürlerle uyardı.
Balıkesir´deki basın yayın organlarından konuya dikkat çekmelerini isteyen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü; Soba ve şofbenlerin bilinçli kullanılarak zehirlenme ve ölümlerin önlenmesiyle ilgili broşürlerde, baca temizliğinin yaptırılması, ev ve işyerlerinde doğalgaz ile kullanılan cihazların her yıl bakımlarının yinelenmesi, şofbenle ilgili arızaların yetkili servislere bildirilmesi, sobalı ve kombili odalarda uyumak için yatılmaması istendi.
Diğer yandan; CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´da, karbonmonoksit zehirlenmelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne taşıdı. Akın, önergesinde her yıl ülkemizde yüzlerce insanın karbonmoksit gazıdan zehirlendiğini, onlarca insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Anadolu´nun pek çok kentine doğalgaz gelmediği için hala soba kullanıldığını işaret etti.
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan´ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt aradı: ?2003 yılından günümüze kadar il bazında zehirlenme sonucu yaşanan ölümlerin dağılımı ne olmuştur? Yaşanan ölümlerin illerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonları´ndan vatandaşa dağıtılan kömürlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılmışmıdır? Ölümlerin pek çoğunun lodoslu havalarda yanlış soba yakımındın kaynaklandığı bilinmektedir. Bu konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile bilgilendirme çalışmaları yapılmakta mıdır?? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli