Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sever, esnafa uygulanan adaletsizliğe son verilsin

Sever, esnafa uygulanan adaletsizliğe son verilsin

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever´den hükümete çağrı: ?Kapalı işletmelerde de HES kodu uygulaması başlatılsın?

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever´den hükümete çağrı: ?Kapalı işletmelerde de HES kodu uygulaması başlatılsın? 

Esnafın sorunlarını gündeme getiren DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, AVM, devlet daireleri, bankalar, toplu ulaşım araçları vb. yerlere HES kodu ile girilirken, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, internet kafe ve diğer işletmelerin bu imkandan faydalanamamasını adaletsizlik olarak niteledi.
Kapalı olan işletmelerde de HES Kodu uygulamasına geçilerek, çaresizliğe terk edilen, desteklenmek yerine kredilerle borçlandırılan esnafın sesinin artık duyulmasını ve oluşan adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını belirten DEVA Partisi İlçe Başkanı Sever, ?Ülkeyi yönetene sesleniyorum: Acil olarak bir düzenlemeye gidin, aksi takdirde esnaf diye bir kesim kalmayacak? dedi.
Alışveriş merkezlerine, devlet dairelerine, toplu taşıma araçlarına, uçaklara, otobüslere HES Kodu ile girilebilmesine izin verilirken, nedense restoran, lokanta, kahvehane, internet kafe vb. işletmelerin kapalı tutulmasının anlaşılmaz olduğunun altını çizen Sever, insanların çok zor durumda olduğunu, acil olarak bir düzenlemeye gidilmediği takdirde, memlekette esnaf diye bir kesimin kalmayacağını dile getirdi.
Haber: Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
31.01.2021 10:07:40
Esnafın hali perişan. Hemen hemen her esnaf aylardır kirasını ödeyemiyor. İşyeri sahipleri kirasını düşünür senin işletmenin kapalı olması onu bağlamaz. Hükümet acilen pandemi nedeniyle işyerlerinden ve evlerden ödenemeyen kiralar için kira yardımında bulunacak bir çözüm üretmeli. Bu yeterlimi hayır. Tüm aileler için nakdi destekte bulunmalı. Halk sıkıntının kralını yaşıyor duyan var mı?

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli