Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sever, Gedeve Bölgesindeki gölet inşaatını inceledi

Sever, Gedeve Bölgesindeki gölet inşaatını inceledi

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek merkeze bağlı Gedeve Bölgesi Karanlık Dere´nin bulunduğu alanda yapımı devam eden sulama göleti inşaatını inceledi.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek merkeze bağlı Gedeve Bölgesi Karanlık Dere´nin bulunduğu alanda yapımı devam eden sulama göleti inşaatını inceledi.
AK Parti Erdek İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İlgen ve Burhan Demiray ile gölet inşaatında inceleme yapan Sever, Erdek-1 Göleti ve Sulaması Yapım İşini üstlenen şirketin Genel Koordinatörü Harita Mühendisi Ferhat Yayla ve Şantiye Şefleri İnşaat Mühendisi Selçuk Çelik ile Zülküf Akan´dan bilgi aldı. 8S.

Erdek-1 Göleti tamamlandıktan sonra Bin 700 dekar tarım alanın sulanabileceğini ve bununla özellikle zeytin üreticilerinin gelirlerinde önemli artışlar sağlanacağını belirten Sever, bu gölet sayesinde bölgedeki tarım alanlarının bereketleneceğini söyledi.
Balıkesir ili ve bağlı ilçelerde yapımı devam eden göletlerden birinin Erdek-Gedeve Bölgesine yapılmasıyla, bölgedeki tarım alanlarında önemli değişim yaşanacağını ifade eden Sever, "Gölet alanında yaptığımız incelemede, 2015´den bugüne kadar yapılanan imalatla gövde sıyırma ve dolusavak (suyu yüksek seviyeden serbest bırakmasından dolayı enerji kırıcı havuza dökülecek şekilde tasarlanması) kazı imalatlarının % 90 mertebesinde tamamlanmış. Dipsavak cebri boru ve boru üzeri gömlekleme betonu işi, su alma yapısı imalatı da tamamlanmış olup dolusavak imalatı devam ediyor. Sulama amaçlı kil çekirdekli kaya dolgu özelliğinde yaklaşık 1 milyon m3 su kapasitesine sahip göletin yapımı bittiğinde ilçemizde çok güzel bir gölet ortaya çıkacak." dedi.
Göletin devlete faturasının 12 milyon 136 bin 505 lira olduğunu hatırlatan Sever, ?Gölet bölgesinde sulu tarıma geçilecek olup çiftçinin alınteri karşılığını bulacak verim artışı ile birlikte tarıma destek sağlanacaktır. Aynı zamanda Gölet içersinde uygun balık yetiştiriciliği ve yeşil alan dahilin de piknik alanı oluşturulması halkımıza farklı sosyal alanlar sunulmasını imkan sağlayacaktır. Projenin bu yılın sonunda bitirilmesi planlanmaktadır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false