Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sever, Karşıyaka ve Çakıl Mahallerine el koydu

Sever, Karşıyaka ve Çakıl Mahallerine el koydu

Erdek Belediyesi tarafından Mart 2014 tarihinden bu yana hiçbir hizmetin götürülmediği Erdek Karşıyaka ile Çakıl Mahallelerinin sorunlarını AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı çözmeye kararlı.

Erdek Belediyesi tarafından Mart 2014 tarihinden bu yana hiçbir hizmetin götürülmediği Erdek Karşıyaka ile Çakıl Mahallelerinin sorunlarını AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı çözmeye kararlı.
Karşıyaka Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinlemek beklentilerini öğrenebilmek için AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever beraberinde partisinin yönetim kurulu üyeleri Ufuk Özgü, Mustafa Saçıl ve 2009-2014 döneminde Erdek Belediye Meclisinde AK Partiden meclis üyeliği görevi yapan Enver Damar ile birlikte Karşıyaka halkını dinlemek üzere mahalleyi ziyaret ettiler.Vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada, CHP´li Erdek Belediye Başkanı tarafından Mart 2014´ten bu yana beklentilerine cevap verilememesinden dolayı kesinlikle ümitsizliğe kapılmamalarını isteyip, Karşıyaka halkının beklentilerinin AK Kadrolar tarafından yerine getirileceği müjdesi verdi. 

Karşıyaka Mahallesi ziyaretinde yaptığı incelemelerden sonra gazetemize açıklama yapan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, ziyaret nedenlerinden birini, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Karşıyaka Mahallesi´ne kazandırılacak yeşil alan, spor kompleksleri, piknik alanı, dinlenme bölümlerinin yapılmasının planlandığı dolgu alanlarını yerinde incelemek olarak işaret etti.
Mart 2014 tarihine kadar Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanıldıktan sonra, Balıkesir´in Büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte bu binanın da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devir olduğunu mahalle sakinleriyle paylaştıklarını belirten Sever, Karşıyaka Belediyesi eski hizmet binasının yıkıldıktan sonra aynı alana yapılması düşünülen tesislerin projesi içinde hangi bölümlerin olması gerektiği konusunda Karşıyaka halkının isteklerinin değerlendirildiğini kaydetti.
Sever, Karşıyaka halkının belediye eski hizmet binasının yerine yapılacak tesisler içinde, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerin eğitim bölümleri, kütüphane, gençlik merkezi, idari ve sosyal bölümlerin yer alması konusunda mahalle halkı ile fikir birliğine vardıklarını bildirdi.
Sever, Çakıl Mahallesinde
Karşıyaka ziyaretinden sonra Çakıl Mahallesi´ne geçen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve beraberindeki heyet, bir araya geldiği mahalle sakinleriyle balık avı sezonunu değerlendirdi.
Mahalle halkının geçim kaynağı olan balıkçılık sektörünün tartışıldığı toplantıda, Sever, Çakıl halkına kazançlı ve bereketli sezon temennisini yineledi.
Çakıl Mahallesi balıkçıları, teknelerine su ikmali yapabilmeleri için iskeleye su hattı çekilmesini AK Parti heyetinden talep ederken, Sever, konunun BASKİ tarafından ele alınacağını aktardı.
Çakıl Mahallesinde mevcut dolgu alanı üzerinde hizmet verirken, Erdek Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatılan iki çay bahçesi nedeniyle Çakıl halkının yaşadığı sorunu bizzat yerinde gördüklerini ve çok üzüldüklerini mahalle sakinleriyle paylaşan Sever, bu sorunu Erdek Kaymakamlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne aktaracakları sözünü verdi.
Sever, sadece seçim zamanı değil her zaman halkın yanında olmak adına gerçekleştirdikleri mahalle ziyaretlerini her geçen gün daha da artırarak devam edeceklerini dile getirirken, Erdek Belediyesi´nin Erdek merkez ve kırsalında hiç bir hizmet vermediğini görmenin kendilerini çok üzdüğünü vurguladı.
Erdek Belediyesi tarafından seçimden sonra köylere gönderilen PVC şu borularının iki yıldır açıkta akıbeti belli olmayacak şekilde bekletilmelerinden dolayı yüzlerce borunun bu şekilde birçok mahalle ve köyde kullanılmayacak hale geldiğinin altını çizen Sever, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu malzemeleri kullanılamayacak hale getirilmesinde emeği olan sorumlularının hangi vicdan ile kime hizmet etmeye çalıştıklarını çıkıp açıklamalarını istedi.
Haber:Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli