Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sever: ?Sarı´nın en iyi yaptığı iş başarısızlığını başkalarının sırtına yüklemesidir?

Sever: ?Sarı´nın en iyi yaptığı iş başarısızlığını başkalarının sırtına yüklemesidir?

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, CHP´li Hüseyin Sarı´nın Mart 2014´te Erdek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte ilçenin ve belediyenin gün yüzü görmediğini söyleyip, Sarı´nın en iyi yaptığı işi başarısızlığını başkalarının üstüne at

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, CHP´li Hüseyin Sarı´nın Mart 2014´te Erdek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte ilçenin ve belediyenin gün yüzü görmediğini söyleyip, Sarı´nın en iyi yaptığı işi başarısızlığını başkalarının üstüne atmak olarak açıkladı.
İlçeyi harabeye çeviren Sarı´nın günü kurtarmak adına Erdek´te düzenlemek istediği Yağlı Güreşler ile Zeytin Festivali konularının Ağustos 2015 ayı Belediye Meclis Toplantısında görüşüldüğünü hatırlatan Sever, bu festivallere Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyelerinin neden ret verdiğine açıklık getirdi.
İlçe harabeye dönüşmüşken, belediye personeli parasızlıktan kıvranırken, hiçbir getirisi olmayan diskoteğe paralar aktarılırken, AK Partili üyelerden hiçbirinin ilçeye katkı vereceğine inanmadığı konulara evet demelerini beklememelerini isteyen Sever, Erdek Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısında bu her iki konunun CHP´li üyelerin sayısal çoğunluğu sayesinde mecliste kabul edildiğini söyledi.
Meclisin Ağustos ayı toplantısında, ilçede Yağlı Güreşler ile Zeytin Festivali düzenlenmesini içeren gündem konularının görüşmelerinde görüşlerini açıklamak üzere söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin, maliyeti 200 bin lirayı bulacak Yağlı Güreşler ile yine maliyeti belirsiz festivalin belediyenin gelirleri ile karşılanmasının uygun olmayacağı yönünde görüş bildirdiklerini belirtti.
Sever, ?Erdek deyim yerindeyse harabeye dönmüşken, bölgemizde çöpler toplanamazken, belediye personeline maaşları 5 aydır ödenemezken AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin bu etkinliklerin yapılmasının doğru olmadığı yönünde aktardıkları görüşler bugün meclis üyelerimizi haklı duruma getirmiştir.? dedi.
AK Partili Meclis üyelerinin itiraz gerekçesi olarak ileri sürdükleri görüşlerine karşılık Ağustos ayı meclis toplantısını yöneten CHP´li M. Ali Tetik ile CHP´li üyelerin ilçede düzenlenecek etkinliklerin maliyetinin sponsorlar aracılığı ile karşılanacağının toplantıda dile getirildiğini kaydeden Sever, ?Aradan geçen yaklaşık 20-25 gün sonra Erdek Belediye Başkanının bu kez yerel gazetelere yaptığı açıklamaya göre sponsor bulamadıkları için Yağlı Güreşleri iptal edildiği yönünde çıkan haberi okuyunca, Belediye Meclis Toplantısında AK Parti grubunun hayal üretmeyip gerçekleri haykırdığı bir kez daha teyit edilmiştir.? şeklinde konuştu.
AK Partili Belediye Meclis üyelerinin bu sonucu daha Ağustos ayı toplantısında görüp sorumluluk anlayışı çerçevesinde CHP´lilere gerekli uyarıları yapmalarına rağmen CHP grubunun kendilerini anlayamadıklarından yakınan Sever, kendilerinin bir kez daha haklı çıktığına dikkat çekti.
Zeytin Festivali düzenlenmesi konusunda da AK Partili meclis üyelerinin festival bütçesinin belediye gelirlerinden malum nedenlerden dolayı karşılanabilmesinin uygun olmadığı yönünde görüşlerini dile getirdiklerinin altını çizen Sever, Erdek´te ille de Zeytin Festivali düzenlenecekse, AK Partili Meclis üyelerince bu işin maliyetinin Marmarabirlik tarafından değil, aynı zamanda S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı olan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın kooperatifin kaynaklarını kullanmasıyla daha uygun olacağı yönünde toplantıda görüş bildirdiklerini hatırlattı.
AK Parti Meclis üyelerinin bu önerisini takiben Sarı ve ekibi tarafından düzenlenmesi istenen festivalin, festival komitesi başkanı olarak görevlendirilen siyasi tarafından hiçbir ilgisi olmayan bir kurumdan yani Marmarabirlik´ten festival bütçesi olarak 300 bin lira para istenmesine şaşırdıklarını işaret eden Sever, festival komitesi başkanından gelen talebi Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´nın 32.000 üyenin hakkının bir ilçede düzenlenecek festival için verebilmelerinin kanunen imkansızlığı yönündeki gerekçeyle gelen talebi ret ettiğini öğrendiklerini söyledi.
?Ağustos ayı meclis toplantısın ertesi günü bir kısım yerel gazetelerde AK Parti festivale karşı diyenlerin şimdi ne yazacaklar? merak ediyoruz? diye konuşan Sever, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
?AK Parti ilçemizde ki hiç bir festival ve etkinliğe karşı değildir aksine turizme ve halkımıza sosyal ve ekonomik yönden katkı sağlayacak tüm faaliyetlerin destekçisidir. Plansız kaynaksız ben yaptım oldu mantığı ile malum şahsın Erdek´i yönetemeyeceğini bir kez daha beceriksizliği ile kanıtlanmıştır. AK Parti teşkilatı ve belediye meclis üyeleri olarak her zaman yapıcı muhalefet örneği vermekten kaçınmadık ve kaçınmayacağız.
Haber : Mehmet Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli