Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sever´den, özel çocuklara ziyaret

Sever´den, özel çocuklara ziyaret

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, özel gereksinim duyan çocuklara yönelik başlatılan beceri kursunu ziyaret etti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, özel gereksinim duyan çocuklara yönelik başlatılan beceri kursunu ziyaret etti.
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan kursu ziyaret eden DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, kursa katılan Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Erdek Temsilciliği üyesi özel çocuklarla bir araya geldi.
Ziyarette, kurs öğretmenleri Emel Başar Kurt ile bir süre sohbet eden Sever, öğretmenlere gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.
Özel çocuklarla da kucaklaşan DEVA Partisi Sever, kurs süresince alacakları eğitimlerde ortaya çıkaracakları el emeği göz nuru eserleri görebilmek için yıl sonu sergisini sabırsızlıkla beklediğini söyledi. 

Ziyaretle ilgili gazetemize açıklama yapan DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, şöyle konuştu: ?Özel çocuklarımızın sosyal ve toplumsal hayatta katılımlarını sağlamak, motivasyonlarını arttırmak ve el becerisi kazandırmak için pek çok alanda çalışma yürüten Erdek Halk Eğitim Merkezi, bu kez özel çocuklara yönelik mesleki ve beceri kursu düzenliyor. Özel çocuklara kendi tasarımlarını yapma imkanının sunulduğu eğitimlerle çocukların grup çalışmalarına olanak sağlanıyor. Bu sayede kursiyerlerin motivasyonları artıp sosyal hayatta katılımları daha kolay gerçekleşiyor. Bu gibi çalışmalarla örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da örgün eğitim sisteminin herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademeden ayrılmış ya da bitirmiş olan özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için önemli bir hizmet sağlandığını düşünüyorum. Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin sosyal yaşama katılması, hayata kazandırılması ve üretken bireyler haline getirilmesinde büyük rol oynayacağını düşündüğüm bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum.? dedi.
Ziyaret sonunda, özel bireyler öğretmenleri Emel Başar Kurt eşliğinde, el emeği göz nuru ile Keçe´den yaptıkları hediyeyi DEVA Partisi İlçe Başkanı Sever´e hediye ettiler.
Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Sever özel çocuklara ziyaret
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı