Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Seyit Onbaşı ölüm yıldönümünde anıldı

Seyit Onbaşı ölüm yıldönümünde anıldı

Çanakkale Savaşı Kahramanı Seyit Onbaşı (Havra´nlı Koca Seyit) 79. ölüm yıldönümünde kabri başında dualar ile anıldı.

Çanakkale Savaşı Kahramanı Seyit Onbaşı (Havra´nlı Koca Seyit) 79. ölüm yıldönümünde kabri başında dualar ile anıldı.
Çanakkale kahramanı Koca Seyit, 79. ölüm yıldönümünde, memleketi olan Havran ilçesinin Koca Seyit Mahallesi´ndeki kabri başında, Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demiraslan, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, resmi kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılımı ile birlikte dualarla anıldı.
Balıkesir Vali Yardımcısı Demiraslan protokolle birlikte Koca Seyit Müzesi ziyaretinde Koca Seyit´in ölüm belgesini torununa hediye etti ve eser müzeye bırakıldı.
Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, ?Gençlerimizi Türkiye Cumhuriyeti´ni emanet edeceğimiz gençleri bu yolda yetiştirmemiz lazım. Vatanımız hiçbir zaman bölünmeyecek. Parçalanmayacak. Devletimiz daima devam edecek. Yüce Atatürk´ün dediği gibi Cumhuriyetimiz devletimiz ilelebet payidar olacaktır. Diye düşünüyorum. Bu duygularla Seyit Onbaşı´yı rahmetle anıyorum. Tüm Çanakkale şehitlerimizi tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnetle şükranla rahmetle anlıyorum. Ruhları şad olsun, devletimiz daim olsun, milletimiz mutlu olsun.? dedi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ?Seyit Onbaşı Çanakkale Kahramanı 276 okkalı top mermisini kaldırarak Çanakkale Savaşı´nın seyrini değiştirten bir kahraman. Seyit Onbaşı bizim Havran´ın yiğidi kahramanı Seyit onbaşının memleketinde Seyit onbaşının Havran´lı olmasından ayrıca memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Kahramanımıza ne yapsak azdır diyoruz ve rahmetle kendisini yad ediyoruz? diye konuştu.
Kocaseyit Mahallesi Merkez Cami´nde okunan mevlit sonrasında Havran Belediyesi tarafından mahallede lokma ve pilav hayrı yapıldı.
Haber : Enver Dolgun



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı