Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Şeytan Köprüsü?ne tahkim gerekiyor

?Şeytan Köprüsü?ne tahkim gerekiyor

Erdek´in Seyitgazi bölgesinde yer alan Kaya Rock eğlence merkezi kompleksi içinde yer alan bir bölüme, Erdek Belediyesi´nce bir restoran yapılması planlanıyor.

Erdek´in Seyitgazi bölgesinde yer alan Kaya Rock eğlence merkezi kompleksi içinde yer alan bir bölüme, Erdek Belediyesi´nce bir restoran yapılması planlanıyor. Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´i ziyarete gelen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerine Kaya Rock´ı gezdirirken, restoran yapmayı plânladıkları, üzerinde ?Şeytan Köprüsü? ismi verilen büyük bir taş kemerin nasıl tahkim edilebileceğini sorarak, yardım istedi. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Ergönül, söz konusu kaya kitlesinin, aşağı düşmemesi için nasıl tahkim edilebileceğini soran Sarı´ya, ?Bu konuyu, üniversitemizin inşaat ve jeoloji fakültelerine bildireceğiz. Gelip, inceleme yaparak, sizlere yardımcı olmalarını sağlayacağız? dedi.
Sarı, bu tahkimin sağlanmasının ardından, bölüme restoran-kafeterya yapımını başlatmayı düşündüklerini belirtti. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı