Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyyah-ı Fakir TV ekibi Havran´da

Seyyah-ı Fakir TV ekibi Havran´da

TGRT Belgesel Kanalında yayınlanan Seyyah-ı Fakir adlı program Havranın kültür ve turizm potansiyellerini tanıtıcı çekimler gerçekleştirdi.

TGRT Belgesel Kanalında yayınlanan Seyyah-ı Fakir adlı program Havranın kültür ve turizm potansiyellerini tanıtıcı çekimler gerçekleştirdi.
TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Seyyah-ı Fakir adlı program, Raşit Ağzıkara´nın aktif ve mizahi sunumuyla Anadolu´yu en ücra köşelerine kadar karış karış gezip uğradığı duraklardan insan hikayeleri aktarırken, şehirlerdeki gelenekleri, kültürleri, yemekleri, adetleri farklı bir üslupla ekrana taşıyan program, hem eğlendiriyor hem de öğretiyor.
Havrana özgü Sura yemeği ve Höşmerim´in nasıl yapıldığı yönünde çekimler önceki gün Tarihi Hocazade Konağı bahçesinde yapıldı.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Sura yemeğinin Havran´ın lezzeti ve tadı olduğunu belirterek ?Höşmerim´in Anavatanı Havran´dır ilk Höşmerim Havran´da yapılmıştır. Höşmerimin tarihçesi Havran´da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek günümüze kadar gelmiştir.? dedi.
Televizyon ekibi Sura yemeği ve Höşmerim tatlısına hayran kalırken, Seyyah-ı Fakir isimli program çekimlerine belediye ve Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa yürüttüğü ev hanımlarına yönelik Hanım Eli Projesi ile devam etti. Proje Koordinatörü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Sağlam konuyla ilgili röportajlar Atölyede bilgiler verdiler.
Çanakkale Kahramanı Havran´lı Seyit Onbaşı´nın savaşta giydiği kıyafetlerin üretimi yine bayanların hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımı yapıldı. Televizyon Ekibi Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı´nın memleketi olan Kocaseyit Mahallesinde hem anıt müzede hem de kabri başında çekimler yaptı. Kocaseyit´in Torunu Muhammet Yıkar Dedesinin kahramanlığını anlatırken zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.
Ekip Havran Barajı, Havran cadde ve sokakları yöresel meyve ve sebzelerin yer aldığı halk pazarı ve tarihi konak ve yapıtlardan görüntü aldılar. Seyyah-ı Fakir ekibi son olarak Ege bölgesinde tek olan Minyatür at arabası imalatında çekimler yaptı. İşletme sahibi Ahmet Büken yapılan at arabaların yurt içine satışını yaptıklarını belirterek satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Seyyah Fakir ekibi Havran
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli