Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sezgin’den feribot ve tren seferleri iptaline eleştiri

Sezgin’den feribot ve tren seferleri iptaline eleştiri

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, son günlerde yaşanan ulaşım sorununa, Bandırma-İstanbul arasındaki feribot ve Bandırma-Balıkesir hattındaki tren seferlerinin iptaline dikkati çekti. Sezgin, Bandırma’n

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, son günlerde yaşanan ulaşım sorununa, Bandırma-İstanbul arasındaki feribot ve Bandırma-Balıkesir hattındaki tren seferlerinin iptaline dikkati çekti. Sezgin, Bandırma’nın, geçiş yollarının kesiştiği ender kentlerden biri olduğuna işaret ettiği açıklamasında şunları aktardı:
“Bandırma, bölge ekonomisi için önemli bir yer tutarak, ticaret merkezi konumundadır.
Bandırma’mız, ülke hedefleri, gereksinimleri ve potansiyelleri ile örtüşecek biçimde ulaşım türlerinin birbirinin rakibi olmadan, birbirini tamamlayacak şekilde bütünleştiği ender şehirlerden biridir. Denizyolunun, demiryolu ve karayoluyla bütünleşmesi ile oluşan taşıma zinciriyle insanların kısa sürede, ekonomik ve güvenli olarak taşınması sağlanmaktadır.
Bandırma’mız, coğrafi konum olarak İstanbul’un, Ege ve Akdeniz’e açılan kapısıdır. İstanbul'un deniz ulaşımı ve trafik sorununa katkıda bulunmak amacıyla Yenikapı -Bandırma arasında 1998 yılından beri yapılan arabalı feribot seferleriyle bugüne milyonlarca yolcu, araç ve emtia taşımıştır. Deniz ulaşımı en az kaza riski taşıdığı için, araç taşıyan feribotlar yılda yüzbinlerce aracın yollara çıkmasını engelleyerek trafik kazalarının azalmasına da katkıda bulunmaktadır. Ege'den, İstanbul'a körfezini dolanmadan gitmenin en kestirme yolu olan İstanbul Deniz Otobüsleri’nin(İDO) Bandırma feribot seferleri, seyahatleri sırasında zamandan tasarruf etmek isteyen yolcular için en kestirme yollardan biridir.
Akaryakıt giderlerinin ve köprü geçiş ücretlerinin yüksekliği göz önüne alındığında feribot seferlerinin kaldırılması turizm gelirlerini de sekteye uğratabilir. Zaten pandemi nedeniyle iki yıldır ekonomik olarak iş yapamayan esnafımız için de feribot seferlerinin iptali sıkıntı yaratacaktır.
Ancak İDO, 2022 yılından itibaren artan mazot fiyatlarını da gerekçe göstererek Bandırma iskelesinden İstanbul’a olan arabalı feribot seferleri ne yazık ki sonlandırdı. TCDD ise tren seferlerine kasım ayına kadar Bandırma-Balıkesir arasındaki tren hatlarının bakımı nedeniyle ara verdiğini duyurdu. Bandırma ve Erdek karayollarındaki çalışmaların tamamlanmamış olması ve buna bağlı şekilde her gün artan trafik sorunu da şehrimizin en önemli sıkıntılarından biridir. Bandırma’mız için çok önemli olan ve birbiriyle bütünleşmiş deniz, kara ve demiryolu taşımacılığı hizmetlerinin durması bizleri çok endişelendirmektedir.
Şehrimizin ulaşım konularındaki sıkıntılarının yetkili kurum ve kuruluşlarca bir an önce çözüme kavuşturulması en büyük temennimizdir.”
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı