Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sıcak hava dalgası geri geldi

Sıcak hava dalgası geri geldi

Ülke genelinde hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası bugünden itibaren geri dönüyor. Nem ve sıcağın nefes aldırmayacağı “Eyyam-ı Bahur” sıcakları için uzmanlar uyardı.

Ülke genelinde hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası bugünden itibaren geri dönüyor. Nem ve sıcağın nefes aldırmayacağı  “Eyyam-ı Bahur” sıcakları için uzmanlar uyardı.
Geçten hafta 40 derece üstünde yaşanan sıcak hava dalgası geri dönüyor. Meteoroloji’nin yayınladığı hava tahmin raporuna göre “Eyyam-ı Bahur” diğer isimleriyle, cehennem, çöl ve Afrika sıcakları ülke genelinde etkili olacak. Mevsim normallerinin üstüne çıkan hava sıcaklıklarının 48 dereceye kadar çıkacağı ve nem oranının çok yüksek olacağı aktarıldı. Yaz ayının en sıcak günleri olarak Arap Yarımadası’ndan Türkiye’ye gelen sıcaklar için uzmanlar vatandaşları dışarı çıkmama konusunda uyardı. Yayınlanan hava tahmin raporuna göre;  Karadeniz’de 30 derece, İç Anadolu Bölgesi’nde 37 derece, Marmara Bölgesi’nde 35 ila 40 derece, Akdeniz Bölgesi’nde 35 ila 42 derece, Doğu ve Güneydoğu 35 ila 45 derece arasında sıcaklıklar seyredecek.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sıcak dalgası geldi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı