Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sıcaklıklar bunaltacak

Sıcaklıklar bunaltacak

Meteoroloji, Türkiyenin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji, Türkiye`nin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu`nun kuzeyi, Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz`in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Ağrı, Kars, Iğdır ile Sinop`un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.
YÜKSEK SICAKLIK
Meteoroloji, Türkiye`nin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Az bulutlu ve açık.
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz`in iç kesimleri parçalı bulutlu.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara`nın kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Kastamonu ile Sinop`un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Orta Karadeniz`in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, Ağrı, Kars ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçecek. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı