Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Şiddetli Lodos Etkisini Sürdürüyor

Şiddetli Lodos Etkisini Sürdürüyor

Biri balık lokantası olmak üzere 3 tekne battı.

Biri balık lokantası olmak üzere 3 tekne battı.
Paşaliman-Avşa-Marmara adalarıyla Erdek- Tekirdağ seferleri de 3 gün iptal edildi.

Lodos, Erdek ilçesinde tekne batırdı. Zaman zaman saatteki hızı 70- 80 kilometreyi bulan Lodos nedeniyle Erdek limanında biri yüzer lokanta olmak üzere 3 tekne battı. Erdek Sınırlı Sorumlu Su ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Demiray, lodos fırtınası nedeniyle sahilde bulunan balık lokantası olarak kullanılan 20 metrelik bir tekne ile 6,5 ve 7,5 metrelik iki teknenin de dalgalara dayanamayarak battığını söyledi.
Demiray, sahilde demirli bulunan ve batma tehlikesi geçiren birçok teknenin de vatandaşlar ve balıkçılar tarafından kurtarıldığını söyledi. Erdek Liman Başkanlığı ise Erdek-Adalar arasında yapılması gereken gemi seferlerinin fırtına nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.
Hasar tespit çalışması başlatıldı
Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, ilçede lodostan dolayı oluşan zararlar için hasar tespit komisyonu kurduklarını belirtti.
Özellikle ilçede, tekneleri bırakıp farklı illere giden vatandaşların önlem almadığı için hasar boyutunun artığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: “Mahalle muhtarlarımızdan lodostan dolayı tahrip olan teknelerin tespitine yönelik çalışma yapmalarını talep ettik. Liman Başkanlığı olarak bir hasar tespit çalışması başlattık. Lodostan dolayı teknesi batan kişilerin büyük bir bölümü Erdek dışında ikamet edenlerden oluşuyor. Teknelerini kıyıya bırakıp gidenler bu teknelerin olumsuz hava şartlarında kıya çekilmeleri konusunda her hangi bir şey yapmayınca ortaya böyle bir durum çıkıyor. Buradan Liman Başkanlığı olarak vatandaşlarımızdan meteorolojik uyarıları dikkate almaları çağrımızı yineliyoruz.”



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false