Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şifa Eğitim Kurumlarında Sağlık Teknikerleri Günü

Şifa Eğitim Kurumlarında Sağlık Teknikerleri Günü

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun ilk öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını attılar. Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesi'nde düzenlenen törene Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Meh

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun ilk öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını attılar. Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesi'nde düzenlenen törene Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Sağlık Teknikerleri Günü'nde önlük giyme töreni vardı
Şifa Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, önlük giyme töreni için ‘Sağlık Teknikerleri Gününü' seçtiklerini belirterek, Hem Sağlık Teknikerleri Gününüzü tebrik edelim hem de sizlere beyaz önlüklerinizi giydirelim istedik. Şifa Sağlık Hizmetleri MYO olarak bugün ilkleri yaşıyoruz. İlk öğrencilerimize mesleğe adım atmanın simgesi olarak beyaz önlüklerini giydiriyoruz. Bu heyecanlarını paylaşıyor ve hepsini gönülden tebrik ediyorum. Sağlık oldukça zor; ancak zorluklarının yanında maddi ve manevi kazancı yüksek olan bir meslektir. Meslek hayatında muhataplarınız hastalar ve hasta yakınları olacak. Bu insanlar oldukça kırılgan olabiliyorlar, empati kurarak her hastayı kendi anne - babanız, kardeşiniz bilerek onlara sabırla yaklaşmalı ve daima gülümsemelisiniz” dedi.
Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım İntepe, beyaz renginin sembolize ettiği kavramlara dikkat çekti. Beyaz önlüğün caka satma vesilesi değil, bir sorumluluğun göstergesi olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. İntepe, toplumsal iletişimde de renklerin özel anlamları olduğunu kaydetti.
Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ise Şifa Üniversitesi'nin bunun için her türlü imkana sahip olduğunu söyledi. Şifa Sağlık Grubu'nun 1983 yılında 5-10 odalı bir poliklinikle hizmete başladığını hatırlattı.
Prof. Dr. Ateş, Bugün 800 yatakla hizmet veren, sene sonu itibariyle 2200 çalışanı, 400 civarında doktoru, Ekim ayında kayıt olacaklarla birlikte 2000 öğrenciye hizmet verecek olan Türkiye'nin ilk tematik üniversitesinde okuyorsunuz. Şifa Sağlık Grubu,  işe 100 metrekare ile başlamış, inşallah sene sonu itibariyle 100 bin metrekare kapalı alana ulaşmış olacağız. Tüm öğrencilerimiz için hem eğitim hem de istihdam noktasında her türlü imkanı hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, güz dönemi okul birincisi Serap Gökmen`e beyaz önlüğünü giydirdi. Ardından da tüm öğrenciler ilk kez giydikleri beyaz önlükleri ile fotoğraf çektirdiler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı