Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şiirlerini kitaplaştırdı

Şiirlerini kitaplaştırdı

Manyas İlçesi Eşen kırsal Mahallesinde yaşamını sürdüren Nazlı Kaya Deveci isimli bayan ilk şiir kitabını çıkardı.

Manyas İlçesi Eşen kırsal Mahallesinde yaşamını sürdüren Nazlı Kaya Deveci isimli bayan ilk şiir kitabını çıkardı.
Aslen Samsun´lu olan ailesinin işi nedeniyle Bandırma´ya yerleşen Nazlı Kaya Deveciler, buradan Manyas kırsal Esen Mahallesinde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Hasan Deveciler ile hayatını birleştirdi.
Bu evliliklerinden bir oğlu bir kızı olan genç çiftin, Erdağ adını verdikleri ilk erkek çocukları 2007 yılında beşiğinde ölü bulunmuştu.
Asel adlı kızı, kayınpederi ve kayınvalidesi ile birlikte yaşayan Hasan-Nazlı Deveciler çifti eski köy şimdi ise kırsal mahalle olan Eşen´de tarım ve koyunculuk yaparak geçimlerini sağlıyor.
Nazlı Kaya Deveciler, oğlunu dokuz aylık iken kaybettikten sonra düştüğü zor durumdan şiir yazarak kendini kurtardığını ve zamanla birlikte biriktirdiği bu şiirlerini daha sonra kitaplaştırmayı aklına koyduğunu söyledi.
Sekiz yıllık ilköğretim okulunu bitiren Nazlı Kaya Deveciler, ?İlkokul çağlarında başladığım şiir yazmaya bir süre ara vermiştim. Çocuğumu kaybettikten sonra yeniden okumaya ve şiir yazmaya başladım. İçinde bulunduğum zor süreci böyle atlatmaya çalıştım. Bir diğer en büyük yardımcım ise ilkokul 3. sınıf öğrencisi kızım Asel´le birçok şeyi paylaşıyorum, ödevlerinde kendisine destek oluyorum, şiirlerimi ise ilk ona okuyorum ve onunda fikrini alıyorum. 1997 yılında ilkokulda iken "Öğretmenim" adlı bir şiir yazdım ve bu şiirimle ödül aldığımı hiç unutamam. Ben kendimi şair addetmiyorum, yazdığım şiir değil, kimi zaman bir mektup, kimi zaman bir ağıt, kimi zaman isyan, kimi zaman da çağrı.? dedi.
Nazlı Kaya Deveciler şiir kitabında 110-115 arasında şiirinin bulunduğunu söyleyerek, şiir yazmayı sürdüreceğini belirtti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şiirlerini kitaplaştırdı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı