Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Silah kaçakçılarına operasyon

Silah kaçakçılarına operasyon

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kurye adını verdiği operasyonla, 6 ruhsatsız tabanca ele geçirirken, 5 şüpheli toplu silah ve mermi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü `Kurye` adını verdiği operasyonla, 6 ruhsatsız tabanca ele geçirirken, 5 şüpheli `toplu silah ve mermi kaçakçılığı` suçlamasıyla gözaltına alındı.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Bandırma KOM Grup Amirliği ekipleri, S.A. adlı şüphelinin silah ve mermi ticareti yaptığını öğrendi.
Polis ekipleri takibe aldıkları S.A`nın Bandırma ve Erdek`te, Karadeniz Bölgesi`nden el yapımı silahları irtibatlı olduğu kişiler aracılığıyla getirip, satışını yaptığını tespit etti. Balıkesir ve Bandırma polis ekipleri bu bilgiler üzerine `kurye` kod adlı projeli çalışmayı başlattı. İ.A. adlı şüpheli satmak üzere getirdiği tabancalarla birlikte yakalanıp tutuklandı.
Bandırma`da gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda ise şüpheli S.A. ile birlikte C.K., E.A., D.A. ve T.Ö. yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerinin evlerinde yapılan aramalarda 3 Star marka, 2 Baretta marka, 1 Golt Syracuse ibaresi yazılı tabanca olmak üzere toplam 6 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait birer şarjör ve 9 mm. çapında MKE yapımı 22 tabanca fişeği ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden D.A. ve T.Ö. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler hakkında toplu silah ve mermi kaçakçılığı suçundan yasal işlem yapıldı. Şüpheliler S.A., C.K., E.A. nınise Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı`na sevk edildiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı