Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Simit satışları dibe vurdu

Simit satışları dibe vurdu

Günün her saati keyifle yenilen simit satışları geçen yıla göre 150 oranında azaldı.

Günün her saati keyifle yenilen simit satışları geçen yıla göre % 150 oranında azaldı.
Erdek`te bu seneki zeytin hasadında yaşanan hayal kırıklığı ilçedeki ticareti vururken, bu olumsuz yansımadan simit de nasibini aldı.
Erdek`te yıllardır seyyar simit satıcılığı yapan Fikret Sayaral, bu sene ki zeytin kampanya döneminde üreticilerin istediği ürünü alamamasından simit satışlarının da etkilendiğini söyledi.
Bu seneki satışların geçen yıla göre % 150 oranında azalmasının ilçeye zeytinden gelecek paranın azalmasından kaynaklandığını öne süren seyyar simitçi Sayaral, geçen yıl günde 200-250 adet sattığı simidin bu yıl 100`e kadar düştüğünü açıkladı.
Simitçilikten başka bir işi olmadığını hatırlatan Fikret Sayaral, simitçilikten elde ettiği günlük gelirin % 150 oranında düşmesiyle karın tokluğuna çalışmaya devam ettiğini kaydetti.
Sayaral, devamında şunları söyledi:
"Güne sabah 07.00`da başlıyoruz, karda da yağmurda da dolaşıyoruz. Simit 50 kuruşken 75 kuruşa yükselmesinin de satışları etkilediğini düşünüyorum. Geçen yıl 200-250 arası simit satarken bu sene günlük simit satışım 100`e kadar düştü. Simit sayısının bu kadar azalmasında en büyük payın ilçe halkının zeytinden elde ettiği paranın azalması ve devamında, ilçede ciddi manada başlayan kriz olabilir. Örneğin ben geçen yıl günlük 200-250 simit satarken, bugün 100 simidi satmakta zorlanıyorum. Vatandaş simit bile alamıyor. İnsanların giderleri, gelirlerinden fazla olunca, yediğinden içtiğinden maalesef kısmak zorunda kalıyor." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı