Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Simitçi arabaları teslim edildi

Simitçi arabaları teslim edildi

Erdekte yıllardır elde tepsiyle satılan simit satışına, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından getirilen yeni tip seyyar simitçi arabalarıyla son verildi.

Erdek`te yıllardır elde tepsiyle satılan simit satışına, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından getirilen yeni tip seyyar simitçi arabalarıyla son verildi.
Erdek Belediyesi ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odasının birlikte başlattığı, ilçede tek tip seyyar simitçi arabasıyla simit satış uygulaması kapsamında, simitçilerin kullanacağı seyyar arabalar geldi.
Hafta sonunda ilçeye getirilen simitçi arabaları Cumhuriyet Meydanında halka teşhir edildi. Erdek`te ilk kez başlatılan bu uygulamayla hem simitler sağlıklı ortamda satılacak, hem de görüntü kirliliğine son verilmiş olacak.
Her geçen gün eline bir tepsi alanın simit satmasının, Güney Marmaranın en önemli turizm bölgesi Erdek`e yakışmadığını dile getiren vatandaşlar, bu uygulamayla sık sık şikayet konusu olan elde tepsi simit satışına son verilmesinin sevindirici olduğu görüşünde.
Erdek Belediyesi ile Esnaf Odasının işbirliğinde gerçekleşen çalışma neticesinde Ankara`dan bir firmadan getirilen tek tip seyyar simitçi arabaları fırın işletmecilerine teslim edildi.
İlk etapta sekiz simit fırın işletmecisine, on beş simitçi arabası dağıtıldığını söyleyen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Erdek`te ilk kez başlatılan bu uygulamayla, gıda ürünlerinin daha sağlıklı, sıhhatli ortamlarda ilçe halkının yanı sıra tatilcilere sunulacağını belirtti.
Şimdilik talep dahilinde on beş simitçi arabasının teslim edildiğini kaydeden Canbaz, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağını ifade edip, bu çalışmalarımızla simitler sağlıklı koşullarda satıldığı gibi, ayrıca satıcılar eldiven kullanacak ve tek tip önlük giyecekler" dedi.
Esnaf Odasının başlattığı bu projeye en bü-        yük desteği Erdek Belediyesi`nin verdiğini hatırlatan Canbaz, bu projenin Erdek`e nasıl bir tatilci daha getirebiliriz anlayışının sonucu olduğunu bildirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli