Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Sındırgı 2. Etap TOKİ konutlarında yaşam başladı

Sındırgı 2. Etap TOKİ konutlarında yaşam başladı

Sındırgı ilçesinde 2016 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz aylarda hak sahiplerine teslim edilen 2. Etap 668 konutta yaşam başladı.

Sındırgı ilçesinde 2016 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz aylarda hak sahiplerine teslim edilen 2. Etap 668 konutta yaşam başladı.
Jeotermal ısınma sistemine sahip, 2+1 ve 3+1 konutların aynı bina içerisinde bulunduğu sınıf ayrımı yapılmaksızın lüks malzeme kullanılarak inşa edilen konutlar ile birçok aile kira öder gibi ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Sındırgı ilçesinin yeni ve 75. Mahallesi olan Yağcıbedir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan sosyal yaşam alanı Jeotermal ısınmalı lüks konutlar, alışveriş merkezi, parkları, peyzaj düzenlemeleri ve camisi ile göz dolduruyor.
Yeni yapılaşmanın olması ve jeotermal enerjinin ısınmada kullanılmaya başlamasından kaynaklanan çeşitli aksaklıkların yaşanması üzerine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş talep ve sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması için TOKİ sakinleri ile bir araya geldi.
Yağcıbedir Mahallesi ile birlikte 668 konutluk TOKİ projesinin hayata geçirildiğini hatırlatan Başkan Yavaş, ?Aynı dönem içerisinde iki yıl gibi kısa bir sürede söz verdiğimiz gibi vatandaşlarımıza evlerini teslim ettik. Vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapmak, onları mutlu etmek bizleri daha çok mutlu etti. Artık burada yaşam başladı. Bundan dolayı hem hükümetimize, hem TOKİ idaresine teşekkür ediyorum. Bazı eksiklikler olabilir bunlarda zamanla gideriliyor. Sürekli sizlerle birlikteyiz. Sorunların çözümü için çalışıyoruz. İktidar partisinin bir belediye başkanı olarak vatandaşlarımızın ev sahibi olmasına öncü olduk. Jeotermalle ısınma konusunda ise şirketi belediye bünyesine alalı 3 ay gibi kısa bir süre oldu. Sındırgı genelinde bir ısınma problemi vardı birçoğunu çözdük. TOKİ konutlarımıza da hızlı bir şekilde suyun ulaşmasını sağladık. 3 blok hariç bağlantıların tamamı yapıldı. Bazı binalarımızda problemler yaşandı. Bunları da TOKİ yetkilileri ile birlikte çözmeye çalıştık. Bu zamana kadar herhangi bir ısınma ücreti talep edilmedi. Bundan sonrasında TOKİ ile yasal anlaşma gereği sitelerde neler uygulanıyorsa eğer, o uygulama gerçekleşecek. Bunlar sosyal işler vatandaşlarımıza hizmet sunmak adına yapmış olduğumuz işler. Bizler her zaman vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak, onların hayatını kolaylaştıracak işlere imza atmak için buradayız.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli