Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı adeta yeniden inşa ediliyor

Sındırgı adeta yeniden inşa ediliyor

Sındırgı ilçesinde yıllanmış sorunlar bir bir çözüme kavuşuyor, ilçe adeta yeni baştan inşa ediliyor.

Sındırgı ilçesinde yıllanmış sorunlar bir bir çözüme kavuşuyor, ilçe adeta yeni baştan inşa ediliyor.
Vatandaşların 30 yıllık hayali ve bugüne kadar birçok siyasetçiye seçim malzemesi olan sıcak suyun 2014 ilçe merkezine gelmesi ile birlikte ilçe merkezini şantiye alanına çeviren çalışmalar, yıllanmış sorunların çözüme kavuşturulması ile devam ediyor.
Özellikle ilçe merkezinde alt yapı sorununun giderilmesi ve vatandaşların sağlığını önemli ölçüde tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması adına yer altına 20 milyonluk dev yatırım gerçekleştiriliyor. 1950´li yıllarda yapılan kanalizasyon hatlarından, içme sularına kadar alt yapının yenilendiği, arıtma tesisi ve su depolarının yapıldığı ilçede yapboz zihniyetine karşı olan Sındırgı Belediyesi çalışmalarını diğer kurumlarla da işbirliği içerisinde sürdürüyor.
BASKİ ekipleri alt yapı çalışmalarını, Jeotermal şirketi sıcak su dağıtım çalışmalarını gerçekleştirirken, TELEKOM, UEDAŞ gibi yer altı ile işlemi olan şirketlerde eş zamanlı olarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tüm bu çalışmaların eş zamanlı olarak yürütülmesi ve yıllardan beri süre gelen problemlerin 3 yıllık bir zaman zarfında giderilmeye çalışılmalar ise vatandaşlara çoğu zaman zorlu günler yaşatıyor.
Jeotermal enerjinin konut ısıtılmasında kullanılması ile ilgili çalışmalar devam ederken 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 2100 konutun sıcak su ile buluşması sağlandı. Hızlı yürütülen çalışmalar neticesinde Sındırgı ilçesine yakın ilçeler 10 yıldan fazla süredir konut ısınmasında sıcak su kullanmasına rağmen bu rakamı yakalayamadı. İlçe de sıcak su ile ilgili çeşitli sıkıntılar yaşansa da genel olarak vatandaşlar kullanımdan memnun. Jeotermal enerjinin ilçe merkezine gelmesi ile birlikte konut fiyatlarında önemli bir artışın gözlendiği, yatırımcılar için alternatif bir ilçe halini aldığı bir gerçek.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false