Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı Belediyesi esnafın yanında

Sındırgı Belediyesi esnafın yanında

Tüm Dünya´yı sarsan korona virüs ile mücadele devam ediyor.

Tüm Dünya´yı sarsan korona virüs ile mücadele devam ediyor.
Yaklaşık bir yıl önce Türkiye´de de COVİD 19 vakalarının görülmesi ve artması ile birlikte alınan tedbirler kapsamında birçok işyerinin kısıtlamalar kapsamında kapanması ve sokağa çıkma yasakları başladı.
Bu kapsamda Sındırgı Belediyesi de kısıtlamaların başladığı ilk günden bu yana esnafların ve vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın önergesi ve meclis toplantısında alınan karar ile pandemi nedeniyle kapalı olan belediye mülkiyetindeki kiracı esnaflardan kapalı oldukları süreç dâhilinde kısıtlamalar başladığından beri kira alınmıyor. Bunun yanında esnaflara, çalışanlara da farklı destekler sağlanmaya devam ediyor. Kapalı Pazar yerinde sergi açamayan esnaflarda işgaliye ve yer kirası ücretinden muaf tutuluyor.
Şubat 2021 meclisinde de Sındırgı Belediyesi iştiraki olan SINJET ile ilgili olarak kapalı olan esnaflardan ısınma bedelinin alınmayacağı belirtildi.
Kısıtlamalar nedeniyle ilçe genelinde 73 işyerinin kapalı olduğu tespit edilirken, devletin ulaştırdığı aylık 1000 lira yardımın yanında belediye aracılığı ile esnaflara ve çalışanlarına çeşitli destekler de sağlanıyor.
Sındırgı Belediyesi tarafından talepte bulunan tüm esnafın dükkanlarına da ücretsiz dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor.
Bunun yanında Sındırgı Belediyesi´nce, kapalı esnaflar, çalışamayan ve işlerini kaybeden işçilere haftalık pazar malzemeleri ulaştırılıyor.
Sadece esnaflar değil, ilçe genelinde kimsesizler, yaşlılar, ihtiyaç sahipleri de projeye dâhil ediliyor. Mahalle muhtarları ile işbirliği içerisinde ihtiyacı olan tüm vatandaşlara belediyenin şefkat eli ulaşıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı