Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı Belediyesi yeni binasında

Sındırgı Belediyesi yeni binasında

Sındırgı Belediyesi yeni hizmet binasında mesaiye başladı.

Sındırgı Belediyesi yeni hizmet binasında mesaiye başladı.
Sındırgı ilçesinde büyükşehir yasası ile birlikte hizmet ağının genişlemesi, mevcut binanın yetersiz kalması sebebiyle yeni hizmet binası yapımına başlanmıştı. 74 Mahalleye hizmet verecek, tüm birimlere ev sahipliği yapan ve bunun yanında engelli ve yaşlı vatandaşlarında rahatlığının düşünüldüğü bina bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı.
Mesai başlangıcında belediye binası önünde toplanan personel yeni binadaki ilk mesailerine dua ederek başladı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın selamlama konuşmasının ardından kurban kesilerek, personelle birlikte kapalı otoparktan başlamak üzere bina gezildi. Meclis odasında yapılan toplantı ile bina özellikleri hakkında bilgiler verildi.
Son teknolojinin kullanıldığı binanın ısıtma ve soğutma sistemi de Jeotermal enerji ile sağlanıyor. Binada yer alan bütün ürünler ise ilk defa kullanılacak. Engelliler için tüm engeller kaldırılmış. İki adet asansör ile binanın tüm katlarına kolayca ulaşılabiliyor.
Bodrum katta ise Sevgi Market, Arşiv, Yemekhane ve depolar yer alıyor. Sevgi Market´ten faydalanacak vatandaşların kendilerini rahat hissetmeleri, ihtiyaçlarını çekinmeden karşılayabilmesi için ayrı bir girişi bulunuyor. En üst katta ise toplantıların rahatça yapılabileceği meclis toplantı salonu, proje odaları ve mini toplantı salonları yer alıyor. Bina aynı zamanda üzerinde bulundurduğu 62 model leylek yuvası ile de Türkiye´de tek olma özelliği taşıyor.
Haser Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false