Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı Belediyesi´nde 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi

Sındırgı Belediyesi´nde 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi

Sındırgı İlçesinde 15 Temmuz Şehitleri anısına fotoğraf sergisi açıldı.

Sındırgı İlçesinde 15 Temmuz Şehitleri anısına fotoğraf sergisi açıldı.
15 Temmuz´da yaşananları hatırlatmak amacıyla 15 Temmuz gecesine ve demokrasi nöbetlerine ait farklı fotoğrafların yer aldığı sergi Sındırgı Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile vatandaşların ziyaretine açıldı.
Sındırgı Belediyesi yeni hizmet binasında fotoğraf ve çeşitli sergilerin gerçekleştirilmesi adına yapılan sergi salonunun ilk fotoğraf sergisi de Türk milleti için anlamı büyük olan 15 Temmuz Sergisi oldu.
Belediye Binası önünde düzenlenen sade bir törenle ziyarete açılan fotoğraf sergisi ile 15 Temmuz´da yaşananlar birebir gözler önüne seriliyor.
Açılış törenine Balıkesir Vali yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Jandarma Komutan vekili, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Balıkesir Vali yardımcısı Mehmet Suphi Olcay açılış konuşmasında ?15 Temmuz FETÖ terör örgütünün bir kalkışmasıydı. Halkın gücünün üzerine herhangi bir güç tanınmayacağını tüm dünyaya bildirdik. Ben 15 Temmuz´un unutulmaması gereken bir hadise olduğunu düşünüyorum. 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızı yeniden o günü hatırlamak adına nöbete meydanlara davet ediyorum.? dedi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise ?15 Temmuz bir yandan üzücü bir gün olduğu gibi bir yandan da Türkiye´nin dönüm noktası oldu. Her şerden de bir hayır çıkarmak gerekir. Bu sayede içimizdeki düşmanlar da maskelerini çıkarmış oldu. Kimin ne olduğu ortaya çıktı. Bizler Türk milleti olarak o gece sokaklarda dimdik durduk. Nöbetler ile birbirimize daha çok kaynaştık. Hiçbir siyaset ayrımı gözetmeksizin safları sık tuttuk. Ancak 15 Temmuz´un da unutulmaması gerekir.? dedi.
15 Temmuz Şehitleri Sergisi 15 Temmuz Cumartesi gününe kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. 15 Temmuz gecesi de Sındırgı Cumhuriyet Meydanında sabaha kadar demokrasi nöbeti tutulacak.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli