Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı Belediyesi´ne ?Altın Karınca´ ödülü

Sındırgı Belediyesi´ne ?Altın Karınca´ ödülü

Doğal şehir Sındırgı ödüle doymuyor, Yeşil Enerji Jeotermale Altın Karınca ödülü kazandırdı.

Doğal şehir Sındırgı ödüle doymuyor, Yeşil Enerji Jeotermale Altın Karınca ödülü kazandırdı.
Sındırgı Belediyesi tarafından jeotermal alanında yapılan çalışmalar, belediyeciliğin Oscar´ı 2. Altın Karınca Ödülünü Sındırgı Belediyesi´ne kazandırdı.
Sındırgı Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 8. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri proje yarışmasında ?Yeşil Enerji ile Kalkınan Doğal Şehir? projesi ile Çevre ve Atık yönetimi kategorisinde Belediyeciliğin Oscar´ı Altın Karınca Ödülüne layık görüldü.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ödülünü Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın´ ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´dan aldı.
İstanbul´da bir otelde düzenlenen törene MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın?ın yanı sıra birlik üyesi belediye başkanları, ödül alan il ve ilçelerin belediye başkanları, temsilcileri ve çalışanları katıldı.
MBB tarafından belediye hizmetlerini teşvik ve tanıtma amaçlı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri Çevre ve Atık Yönetimi kategorisinde Sındırgı Belediyesi de ?Yeşil Enerji ile Kalkınan Doğal Şehir" projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü.
191 belediyenin ve 381 proje ile katıldığı yarışmada 41 belediye ödüle layık görüldü. Nüfus ölçeğine göre en küçük ilçe olan Sındırgı Belediyesi en büyük ödülü aldı.
Sındırgı´da jeotermali ısınmada, yerel kalkınmada, meyve sebze kurutmada ve serada kullanmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların ödüle layık görüldüğünü söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 380´e yakın proje içerisinde ödül alan belediyeler arasında yer almanın kendilerini mutlu ettiğini bildirdi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli