Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı-Demirci yolu 2021 yatırım programına alındı

Sındırgı-Demirci yolu 2021 yatırım programına alındı

Bigadiç-Sındırgı-Simav ilçelerini de kapsayan Sındırgı-Demirci yolu 2021 yatırım programına alındı.

Bigadiç-Sındırgı-Simav ilçelerini de kapsayan Sındırgı-Demirci yolu 2021 yatırım programına alındı.
Balıkesir, Kütahya ve Manisa ilçelerinin kesişme noktasında olan 1984 yılına kadar İzmir İstanbul yolu güzergahında bulunan Sındırgı ilçesinde yol sorunu artık tarihte kalıyor.
AK Parti hükümetinin Balıkesir´deki ilk yol icraatı olan Sındırgı Bigadiç karayolunun 2004 yılında yapılması ile başlayan, Sındırgı - Akhisar yolu ile devam eden serüven yıllardır özlem duyulan Sındırgı - Simav karayolunun Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete´de yayınlanarak 2021 yılı yatırım programına alınması ile taçlandı.
Projenin Bigadiç´ten başlayarak, Demirci ayrımına kadar duble olarak yapılacağını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?Projemiz Bigadiç´ten başlayacak, Sındırgı´ya gelecek Sındırgı´da bir kavşakla beraber, Simav istikametine devam ediyor, toplam 72 km´lik bir proje, Bigadiç´ten Simav yoluna doğru, Demirci yol ayrımına kadar olan alanı kapsıyor. Burada toplam 11 tane tünel var. Toplamında da 11 bin 700 metrelik mesafelik tünel ağı yer alıyor.? dedi.
Yolun aynı zamanda 20 kırsal mahallenin Sındırgı´ya ulaşımını da kolaylaştıracağını belirten Başkan Yavaş, ?İlçenin dere boyu bölgesi olarak tabir edilen Sındırgı Simav yolu üzerinde bulunan 20 kırsal mahallesine ulaşım kolaylaşacak. Dar ve keskin virajları ile ölümlü kazaların yaşandığı ve özellikle karlı havalarda ulaşıma kapanan yol artık kâbus olmaktan çıkacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli