Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı, EMİT Fuarı´nda

Sındırgı, EMİT Fuarı´nda

Termal turizm ile büyüyen Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.

Termal turizm ile büyüyen Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.
Katıldığı fuarlarda yağcıbedir halıları, folklor ekibi ve yöresel kıyafetleri ile dikkatleri üzerine toplayan Sındırgı, EMİTT Fuarında da ilçenin temsili haline gelen leylekler ve yöresel ürünler ile dikkatleri üzerine toplamayı hedefliyor.
Doğal yaşama saygısı ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eski belediye binası üzerinde gündem olan leylek yuvasının yok olmaması adına binanın yıkımını iki ay erteleterek orijinal leylek yuvasını geçici bir direk üzerine taşımıştı. Türkiye´de bir ilk olarak leylek yuvasının da yer aldığı yeni belediye binası inşa edilerek bu yuva projedeki yerine konmuş ve yeni belediye hizmet binasına ilk yerleşen ev sahipleri ilçenin temsili haline gelen leylekler olmuştu.
Turizm alanında önemli bir ilerleme kaydeden Sındırgı ilçesinin turizm logosu da leyleklerden esinlenerek oluşturuldu. Bu yıl 23.sü düzenlenen ve Sındırgı Belediyesi´nin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem verdiği EMİTT Fuarı´na yağcıbedir halısı ve yöresel ürünlerin yanı sıra leyleklerin ve yöreselliğin ön planda olduğu bir hazırlık yapıldı.
Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan 23. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 31 Ocak ? 3 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde gerçekleşirken, Sındırgı Belediyesi de Balıkesir standında yer alacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sındırgı EMİT Fuarı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu