Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık´ta kadınlar, kadına karşı şiddete ?Dur´ dedi

Ayvalık´ta kadınlar, kadına karşı şiddete ?Dur´ dedi

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi üyeleri ´25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü´nde, kadına şiddete ´dur´ dedi.

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi üyeleri ´25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü´nde, kadına şiddete ´dur´ dedi.
?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası´ gününde Ayvalık Cumhuriyet Meydanı´nda KASAİD Ayvalık Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.
Yağmura rağmen kadına karşı şiddete ?Dur´ demek için Cumhuriyet Meydanı´nda basın açıklaması yapmak üzere bir araya gelen KASAİD Ayvalık Şubesine, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Belediyesi Daire Müdürleri, Yardımcıları, belediye personeli, meclis üyeleri ve Ayvalık halkı da destek verdi.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu´nun, "Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı" afişinin Türkiye´nin pek çok yerinde olduğu gibi Ayvalık´ta da billboarda yerini aldığının duyurusunun yapıldığı etkinlikte, KASAİD Ayvalık Şubesi Başkanı Filiz Karayelli ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin konuşma yaptı.
KASAİD Başkanı Filiz Karayelli, konuşmasında İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu´nun önemine değindi.
Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin, dünya genelinde en yaygın ve yıkıcı insan hakları ihlallerinden biri olduğuna dikkat çekti.
Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin her yerde olduğunu ifade eden Başkan Ergin, ?Evde, işte, okulda, üniversitede, sokakta, toplu taşımada ve çevrimiçi ortamlarda kadınlar ve çocuklar temel eğitim ve çalışma haklarından mahrum edilerek psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Bu, her kadının başına gelebilir ancak asla normal ve kabul edilebilir bir şey değildir. Kadınların ruh halini derinden etkiler hatta topluma tam anlamıyla katılımını engeller. Oysa kadının ve çocuğun olmadığı bir toplum, sevgiden, iyilikten, güzellikten yoksun bir toplumdur. Böyle bir toplumda ilerleme ve gelişme düşünülemez. Bu nedenle şiddete karşı, hepimiz hayır deme, şiddet veya taciz eylemlerini açıkça reddetme ve kurbanların yanında olma sorumluluğunu taşıyoruz. Şiddet içermeyen bir hayat vazgeçilmez bir temel haktır. Kadın ve kız çocuklarını özgürlükten mahrum etmek, dünyayı özgürlükten mahrum etmek demektir." diye konuştu.
Basın açıklamasına katılanlar, Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ayvalık Kadın Dayanışma Evi´nin "Kadına Değil Şiddete Karşı El Kaldır" panosuna el bastılar. 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Uluslar arası Günü için çok sayıda erkek de destek vermek için meydana geldi, pankart taşıyıp, slogan attı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı