Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı kent Meydanındaki işyerleri tek tip olacak

Sındırgı kent Meydanındaki işyerleri tek tip olacak

Sındırgı Kent Meydanında Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile daha güzel bir Sındırgı´nın meydana çıkması hedefleniyor.

Sındırgı Kent Meydanında Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile daha güzel bir Sındırgı´nın meydana çıkması hedefleniyor.
Sındırgı ilçesinde devam eden kent meydanı ve manifaturacılar çarşısı düzenleme çalışmaları kapsamında dükkan cephelerinde sağlıklaştırma ve tek tip uygulamasına geçiliyor.
Proje kapsamında örnek dükkan uygulaması tamamlanarak, Cumhuriyet meydanında bulunan dükkanlar için tasarım ve üretim çalışmaları devam ediyor. Tasarım çalışmaları Sındırgı Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından saha uygulaması ve üretimi ise Kademe Birimi tarafından gerçekleştiriliyor.
?Dükkan cephelerinin sağlıklaştırılması, tabelaların standardizasyonu ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması? kararı CHP´li ve Bağımsız meclis üyelerinin itirazına rağmen AK Partili üyelerin oyları ile kabul edildi. Kararın kabul edilmesindeki amacın, hiçbir şekilde esnafı mağdur etmek ya da zorlama yönünde olmadığı, ancak yapılacak düzenlemelerin ilçeye yakışır bir şekilde yapılmasının esnaf için de daha olumlu olacağı, hem ilçeye hem de esnafa bir değer katacağı düşüncesi olduğu bildirildi.
Esnaflara olan yükünün azaltılması ve yalnızca malzeme parası ile mal olması için yapım işi Sındırgı Belediyesi kademe birimi tarafından üstlenilecek. Yapılacak çalışmalar ve projelendirme neticesinde standartlara göre isteyen esnaf kendisi yaptıracak ya da Sındırgı Belediyesi tarafından yapılarak emlak vergisi üzerinden esnaf ve dükkan sahiplerine ödeme kolaylığı sağlanacak. Cephe düzenleme çalışmalarının maliyetleri dükkan sahiplerine fatura edilerek, kiracı esnafın da mağdur edilmemesi planlanıyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli