Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı-Kocahan Projesi´nde imzalar atıldı

Sındırgı-Kocahan Projesi´nde imzalar atıldı

Sındırgı İlçesi´nin prestiji Kocahan Projesi´nin yapım ihalesi 17 Mart 2020 günü gerçekleştirildi.

Sındırgı İlçesi´nin prestiji Kocahan Projesi´nin yapım ihalesi 17 Mart 2020 günü gerçekleştirildi.
Koca Han Projesi´nde ihaleye itiraz süresinin dolması ile birlikte Sındırgı Belediyesi ve ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandı. İmzaların atılması ile birlikte çalışmalar anında başladı.
62 dükkan, Türk hamamı, kaymakamlık lojmanı, 16 derslikli okul ve çevre düzenlemeleri Koca Han Projesi kapsamında ilçeye kazandırılacak.
Cumhuriyet okulu alanına yapılacak 62 dükkanın zemin katlarda bulunan 40 dükkanı müteahhit firmaya verilecek. Belediye kasasından para çıkmadan gerçekleştirilen ihalede 22 dükkan Sındırgı Belediyesi´ne kalacağı gibi aynı zamanda Sındırgı Belediyesi 1 milyon 210 bin lira da gelir elde edecek.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?8.000 m2 ve 19,2 milyon TL maliyetli Koca Han Projesi´ni alan Müteahhit Mimar Ali Çakıroğlu ile sözleşmemizi imzaladık. 24 ayda bitecek projede ısrarlarımız ile 18 ayda bitirme taahhüdü aldık. Yeni okul Eylül ayına yetişecek.? dedi.
Şerif Paşa Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesinde yapılan çalışmalar ile başlayan meydan projesinin son etabı olan Koca Han Cumhuriyet Çarşısı Projesi ile ilçe merkezinde etkinlik, yeşil alan ve alışveriş alanı olarak 12 dönüme yakın bir meydan kazandırılmış olacak. Daha önce yapılan çalışmalar vatandaş nezdinde görülen araç parkı yetersizliği, yeşil alan ile ilgili sorunlarda bu projenin tamamlanması ile birlikte çözüme kavuşmuş olacak. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan belediye dükkânlarının olduğu alanda araçlar ve tur otobüsleri için park alanı oluşturulacak. İki katlı toplamda 62 dükkânın yapılması planlanan projede dükkân satışlarında öncelik mevcutta bulunan esnaflara verilerek mağduriyet oluşmaması planlanıyor. Mevcutta bulunan belediye dükkânları da yeni yapılacak dükkânların tamamlanmasından sonra yıkılacak. Bu sayede mevcut esnafın zarar görmemesi sağlanacak. 6,5 dönümlük alan içerisinde uygulanacak proje ile yaklaşık 4 dönümün üzerinde yeşil alan ve meydan kazandırılacak. Çevre yoluna yeni yapılacak otogar ile mevcut otogar alanı da otopark ve meydan olarak hizmete sunulacak. Belediye oteli yanında bulunan belediye mülkiyetindeki binanın bir kısmı Türk Hamamı olarak hizmete geçirilecek. Necip Fazıl Kültür Merkezi, Millet Kütüphanesi, Çocuk Belediyesi, Belediye Oteli, Öğretmen Evi gibi sosyal tesislerde proje ile entegre olacak. Şerif Paşa, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi ve Pazar yerine kadar olan meydan ve alışveriş alanı olarak vatandaşın hizmetine sunulacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli