Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı, SİNDEL Göleti ile hayat bulacak

Sındırgı, SİNDEL Göleti ile hayat bulacak

Sındırgı ilçesinde Yüreğil mahallesi sakinlerinin yıllardır en büyük özlemi olan SİNDEL Göleti projesi için çalışmalar başladı.


Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın gayretleri sonucu geçtiğimiz aylarda proje çalışmaları başlatılan gölet için DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından bölgede sondaj çalışmaları başlatıldı.
Başkan Yavaş, DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin ile birlikte Yüreğil mahallesini ziyaret etti. Mahalle sakinleri ile kahvehanede bir araya gelen heyet, SİNDEL Göleti ile ilgili sondaj çalışmalarının başladığını belirterek gölet hakkında detaylı bilgi verildi.
Yüreğil ve Sindel (Çiçekli) mahallelerine hayat verecek SİNDEL Gölet alanında ikinci sondaj makinesinin de geleceğini belirten DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, çalışmaların hızlandırılacağını ve göletin yapılması için mevcut incelemelerin elverişli olduğunun, projelendirme çalışmalarının da hızlı bir şekilde tamamlanarak ihale aşamasına geçileceğini açıkladı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem yavaş´ta, şu anda planlaması yapılan işin sondaj çalışmalarının yürütüldüğünü, bir aksilik olmazsa 2019 yılından önce inşaat için ilk kazmanın vurulacağını bildirdi.
Mahalle sakinleri ise yıllardır bekledikleri göletten umutlarını kestiklerini ancak şu an gerçekleştirilen çalışmaları gördükçe yapılacağına inandıklarını ve mutlu olduklarını ifade ettiler. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı