Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sındırgı Tarihi Kocahan Projesi tanıtıldı

Sındırgı Tarihi Kocahan Projesi tanıtıldı

Sındırgı İlçesi Kocahan projesinin tanıtım toplantısı Kışla Müze Han´da düzenlendi.

Sındırgı İlçesi Kocahan projesinin tanıtım toplantısı Kışla Müze Han´da düzenlendi.
Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, kahvaltı sonrasında projenin tanıtımını gerçekleştirdi.
Özellikle ilçeye dışarıdan katılımın en yüksek olduğu ve Türkiye´nin tek halı festivali başta olmak üzere çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı düzenleme ve yer altı otoparkı projesi, Atatürk caddesi kamulaştırma, genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları ile entegre olacak Kocahan projesi ile şehir meydanı bütünlük kazanmış olacak, kültür ve alışveriş meydanı halini alacak.
Proje alanında bulunan eski ve depreme dayanıklılık konusunda düşük not almış Cumhuriyet İlkokulu yerine Harmanlık Mevkiine yeni bir okul kazandırılarak Milli Eğitim Bakanlığı ile takas işlemi gerçekleştirildi. Proje alanında kamulaştırma ve imar işlemleri de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet İlkokulu depreme dayanıksızlık raporu olduğu için mevcut konumda boşaltılmıştı.
Kocahan Cumhuriyet Çarşısı projesi ile ilçe merkezinde etkinlik, yeşil alan ve alışveriş alanı olarak 12 dönüme yakın bir meydan kazandırılmış olacak. Daha önce yapılan çalışmalar vatandaş nezdinde görülen araç parkı yetersizliği, yeşil alan ile ilgili sorunlarda bu projenin tamamlanması ile birlikte çözüme kavuşmuş olacak.
Proje ile Atatürk Caddesi üzerinde bulunan belediye dükkânlarının olduğu alanda araçlar ve tur otobüsleri için park alanı oluşturulacak. İki katlı toplamda 62 dükkânın yapılması planlanan projede dükkân satışlarında öncelik mevcutta bulunan esnaflara verilerek mağduriyet oluşmaması planlanıyor. Mevcutta bulunan belediye dükkânları da yeni yapılacak dükkânların tamamlanmasından sonra yıkılacak. Bu sayede mevcut esnafın zarar görmemesi sağlanacak.
6,5 dönümlük alan içerisinde uygulanacak proje ile yaklaşık 4 dönümün üzerinde yeşil alan ve meydan kazandırılacak. Çevre yoluna yeni yapılacak otogar ile mevcut otogar alanı da otopark ve meydan olarak hizmete sunulacak. Belediye oteli yanında bulunan belediye mülkiyetindeki binanın bir kısmı Türk Hamamı olarak hizmete geçirilecek. Necip Fazıl Kültür Merkezi, Millet Kütüphanesi, Çocuk Belediyesi, Belediye Oteli, Öğretmen Evi gibi sosyal tesislerde proje ile entegre olacak. Şerif Paşa, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi ve Pazar yerine kadar olan meydan ve alışveriş alanı olarak vatandaşın hizmetine sunulacak.
Kocahan projesinin yapım ihalesi ise dükkân karşılığında gerçekleştirilecek. Sındırgı Belediyesi ekiplerince hazırlanan projenin % 25 mütahhit karıyla hesaplanmış maliyeti karşılığında ihaleyi alan firma proje kapsamında yapılan 40 dükkanın sahibi olacak. İhaleyi alan firmanın belirlenmesi ise belediyeye ödenecek 1 milyon 100 bin liranın artırımı ile belirlenecek. İnşaat maliyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı istatistiklerine göre belirlendi. Projenin tamamlanma süresi 2 yıl. İhalenin ise 17 Mart 2020 14.30´da Sındırgı Belediye binasında gerçekleştirileceği açıklandı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli