Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı, turizm acentelerinin yeni gözdesine dönüştü

Sındırgı, turizm acentelerinin yeni gözdesine dönüştü

Termal, Sağlık ve Kültür Turizmin önemli yörelerinden Sındırgı, turizm acentelerinin yeni gözdesi oldu.

Termal, Sağlık ve Kültür Turizmin önemli yörelerinden Sındırgı, turizm acentelerinin yeni gözdesi oldu.
Termal, sağlık ve kültür turizminin parlayan yıldızı Sındırgı turizm acentelerinin de gözdesi olma yolunda ilerliyor.
GMKA ve Sındırgı Belediyesi işbirliği içerisinde turizmi desteklemek, tanıtım ve ilçeye dışarıdan gelen turların çoğaltılması adına İzmir´de faaliyet gösteren TÜRSAB belgeli turizm acente yetkilileri Sındırgı ilçesinde ağırlandı.
Termal tesislerin yanı sıra, Şerif Paşa Sanat Sokağı, Türk Sokağı, Seramik Atölyesi, Akpınar Yaşam Merkezi, Hanımeli Çarşısı, Açık Halı Pazarı, Yonca Pazarı, Doğal ürünlerin yer aldığı halk pazarı ve doğal güzelliklerin yer aldığı alanlarda 2 günlük hızlandırılmış tur gerçekleştirildi.
Kafileye 2 gün boyunca rehberlik yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin tüm değerlerini en ince ayrıntısına kadar tanıttı. Balıkesir Güney Marmara Kalkınma Ajansı ( GMKA ) Genel sekreteri Abdullah Güç de heyete eşlik etti.
Sındırgı ilçesinin 3000 yıllık kültürü, ilmek ilmek hasretlerin, hikayelerin işlendiği Yağcıbedir halılarının, yöreye özgü kilimlerin, heybelerin satıldığı Cumartesi günleri Cumhuriyet Meydanı´nda kurulan açık halı pazarı acentelerin ilgisini çekerken, halının hikâyelerinin ve her çeşidinin yer aldığı halı pazarının gezi programında önemli bir yer alacağı kaydedildi.
Termal tesisleri, kültürel ve doğal güzellikleri ile göz dolduran Sındırgı ilçesine ilk defa gelen heyet, ilçeyi mutlaka görülmesi gereken ?Saklı kalmış cennet? olarak nitelendirdi. Turizme dahil olan alan gezisinin yanında termal tesislerde de info yapan heyet tesislere tam not verdi.
İki gün süren ilçe turunun ardından ilçeye turların düzenlenmesi konusunda istişarede bulunulurken, önümüzdeki günlerde ortak tur ile başlayacak Sındırgı gezileri sürekli hale getirilecek.
4. Uluslararası Termal ve Salık Turizmi zirvesi kapsamında düzenlenen acente tanıtım turları, 25-29 Eylül tarihleri arasında da ilçedeki termal tesisler ve Sındırgı Belediyesi ev sahipliğinde devam edecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli