Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı Uluslararası Festivale hazır

Sındırgı Uluslararası Festivale hazır

Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından, yöresel oyunlara, ata sporu güreş ve ciritten Türkiye´de nam salmış isimlerin konserlerine kadar dolu dolu etkinliklerle süslenecek.

Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından, yöresel oyunlara, ata sporu güreş ve ciritten Türkiye´de nam salmış isimlerin konserlerine kadar dolu dolu etkinliklerle süslenecek.
30 Ağustos ? 3 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşecek 21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat günlerinde Kültür ve Sanat doğal şehir Sındırgı da buluşuyor.
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından yöresel kültürlere kadar birçok unsurun sergilendiği stantlar 4 gün boyunca ziyaretçilerle buluşacak. 10 ayrı ülke ve 12 şehrin katılımı ile yöre kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri katılımcılara kültür şöleni yaşatacak.
Sanat Günlerinin ilk gecesini Gece Yolcuları süsleyecek. 30 Ağustos Cuma günü ata sporu güreşler, 31 Ağustos Cumartesi günü ise popstar Hilal Sarı ve Gece Yolcuları sevenleri ile bir araya gelecek. Sındırgı´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı ve festivalin son günü anısına Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek İlyas Yalçıntaş konseri ise vatandaşlara coşku dolu dakikalar yaşatacak.
Dünya´da ve Kırkpınar´ da nam salmış Şerif Pehlivan, Mehmet Ali Yağcı gibi değerlere sahip Sındırgı ilçesinde 20. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri kapsamında Türkiye´de bir olarak Güreş Evi açılmıştı. Bu yıl ise üç ayrı açılış yapılacak.
Çevre Yolunun Kocakonak girişinde yer alan Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı anıtı 30 Ağustos Cuma günü, DSİ kavşağında yer alan festivale adını veren Yağcıbedir halısı ve leyleklerin yer aldığı anıt 31 Ağustos Cumartesi günü açılacak. Geçmiş yıllarda askerlik şubesi ve ilkokul olarak kullanılan günümüzde ise yapılan restorasyon çalışmaları ile butik müze otel olarak dizayn edilen Kışla Müze Han´da 31 Ağustos Cumartesi günü kapılarını misafirlerine açacak.
Kocakonak Panayırı ve festival aynı tarihler arasında gerçekleşecek. Ata sporu Yağcıbedir Yağlı Güreşleri ile 30 Ağustos Cuma günü başlayacak Kocakonak panayırı, 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Bunun yanında panayırın vazgeçilmezi Lunapark Kocakonak Panayır alanında kurulacak.
Sanat Günlerine adını veren 3000 yıllık kültür, ilmek ilmek duyguların, hasretlerin işlendiği, her bir motifi ayrı bir anlam içeren Yağcıbedir halıları Dünya´ya tanıtılacak. En güzel Yağcıbedir halıları bu festivalde seçilecek ve ziyaretçiler hikâyeleri dinleme fırsatı bulacak. Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar Sındırgı´da sanatı buluşturacak. Festivale katılacak 10 ayrı ülke ve 12 ilin halk oyunları gösterileri ise Cumhuriyet Meydanında kültür şölenine dönüşecek. Yöre halkı tarafından canlandırılan yöresel düğün, gelin çıkarma, Sındırgı gelinlikleri defilesi, düğün güreşi, deve oyunları ve halk oyunları ile Sındırgı´nın yöre kültürü uluslararası anlamda tanıtılacak.
İlçede bulunan üç ayrı atlı cirit spor kulübü cirit organizasyonlarını, Avcılar Kulübü ise tek kurşun atış yarışlarının organizasyonunu üstleniyor.
Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanında festival akşamları muhteşem konserler ile renklenecek. 31 Ağustos Cumartesi günü popstar Hilal ve Gece Yolcuları, 1 Eylül Pazar günü Dursunbey Barana Gecesi, 2 Eylül Pazartesi Yetenek Sizsiniz yarışması birincisi Hayatın Ritmini Yakala grubu ve yörük kızı Fatoş Kadıoğlu, 3 Eylül Salı günü ise Grup 22, Mustafa Ayan ve İlyas Yalçıntaş sevenleri ile buluşacak. Yerelden Ulusala birçok sanatçı bu festivalde sahne alacak. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli