Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı, Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

Sındırgı, Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

Sındırgı İlçesinde düzenlenen, cirit müsabakalarına yoğun ilgi var.

Sındırgı İlçesinde düzenlenen, cirit müsabakalarına yoğun ilgi var.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Cirit Şampiyonası çeyrek final müsabakaları Sındırgı ilçesinde başladı. Müsabakası esnasında bir ciritçi, attan düşerek büyük tehlike atlattı.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 4 şehirde düzenlenecek olan Türkiye Cirit Şampiyonası çeyrek final müsabakaları Sındırgı’da başladı.
Sındırgı’daki müsabakalara, Bayburt Atlı Spor Kulübü, Kütahya Gediz Göynükören Atlı Cirit Spor Kulübü, Uşak Karun Atlı Cirit Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Cirit Kulüpleri katılarak çeyrek final maçlarını oynadılar. Cirit severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarı final müsabakalarında birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkarken, takımlar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.
Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Sındırgı’da yapılan cirit müsabakalarını Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Yörük Kültürünün tam manada Sındırgı’da yaşatıldığına değinen Başkan Yavaş “ 37 bin nüfusa sahip ilçede Türkiye’de ilk 3’e girebilecek ölçüde büyük atlıspor kulüpleri ile yarışıyor. Erzurum ve Sivas’tan sonra Atlı Spor Kulübü olarak geliyor. Sındırgı sadece Ciritle değil aynı zamanda bir gün önce yapılan güreşlerle, Şerif Pehlivanın, Adalı Halil’in Mehmet Ali Yağcı’nın memleketinde güreşlere sahip çıkıyoruz. İlginç olan bir şey seyirci olarak ata sporuna ilgi gösteriyor. Geçen gün yaptığımız güreşleri iki bin beş yüz, üç bin kişi sonuna kadar izledi hiç yerinden ayrılmadan. Bugün yine bakıyorsunuz atlı spor müsabakalarını yüzlerce kişi izliyor. Geçtiğimiz gün Erzurum’da yapılan Cirit müsabakalarını 30 – 40 kişi izlerken bugün burada binlerce kişi izliyor. Yağcıbedir halısıyla başlayan bu serüvenimiz geleneksel diğer spor dallarımızla devam edecek. Biz daha da büyütmek ve daha ileriye gitmek için belediye olarak her türlü katkının verilmesi taraftarıyız. İnşallah daha güzeli daha iyisi Sındırgının olacaktır” dedi.
Takımların Kayseri’de oynanacak final maçı için birbirleriyle kıyasıya yarıştığını ifade eden müsabaka maçlarının Tertip Komite Başkanı Oktay Özlü, "Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 4 şehirde düzenlenen Türkiye Cirit şampiyonası çeyrek final müsabakaları Sındırgı’da başladı. Müsabakalar çok centilmen ve sportmen bir şekilde devam etmektedir. Bizi yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli