Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı Eman Termal Otel yüzme havuzları ile donatılıyor

Sındırgı Eman Termal Otel yüzme havuzları ile donatılıyor

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın girişimleriyle 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı'ya kazandırılan Emendere Termal Otel'de günübirlik misafirler için yüzme havuzu yapımına devam ediyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın girişimleriyle 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı’ya kazandırılan Emendere Termal Otel’de günübirlik misafirler için yüzme havuzu yapımına devam ediyor.
Eşsiz doğasıyla Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen saklı cenneti olarak öne sürülen Eman Termal Otel, aynı zamanda Sındırgı’da termal turizmin önünü açmasıyla büyük önem taşıdığı kaydedildi.
Başkan Yavaş, günübirlik misafirler için yaptırılan yüzme havuzlarında incelemelerde bulunup açıklama yaptı.
Başkan Yavaş, Emendere Termal Otelin 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Sındırgı’ya hibe edildiğini hatırlattı.
Başkan Yavaş, Eman Termal’in yara, yanık ve sedef hastalıklarına iyi gelmesiyle çok önemli kaynak olduğunu ileri sürüp, “Sındırgıya 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından armağan edilen Emendere Termal yeni ismiyle Eman Termal şu anda 32 derece sıcak su ile 200 litre saniyedeki debisiyle Türkiye’de yara yanık ve sedef hastalıklarına iyi gelmesiyle çok önemli bir kaynak. Eman Termalden sonra yeni oteller yeni devre mülkler yeni turizm alanı teşkil edilmeye başlandı. İnşallah 70 yataklı 28 odalı iki kapalı bir açık havuzu olan Eman Termal Otele yeni ek odalar, yeni ek binalar katmanın yanı sıra bundan sonra arkamızda gördüğünüz bu dere ıslah çalışmalarıyla akan termal suyun içerisine günü birliklere yönelik çalışmalarımız var. Burada bir çocuk havuzu ve yetişkin havuzu oluşturarak otel müşterisiyle, günübirlik müşteriyi ayırt etmeyi düşünüyoruz. Bu tesisten en iyi nasıl yararlanabiliriz yollarını arıyoruz ve doluluk oranlarını artırmaya çalışıyoruz. Sındırgı Eman Termal’de ekstra 100 yatak kapasiteye çıkararak turizme değer katan bu güzelim ilçemizde halısıyla, kolonyasıyla ve termaliyle ön plana çıkan bir yer oluşturmaya çalışıyoruz. Diğer bir hususta şu sıcak suyumuzun burada 32 derece tabi kaplıcadan algıladığımız bazen daha çok sıcak su istiyoruz. Bu sıcak su talebini değerlendirerek haftaya Ankara Kazan Belediyesinden sondaj makinesi gelecek. Ve burada 32 dereceyi acaba 5 -6 dereceyi daha yükseltebilecek bir çalışma içerisindeyiz. Eğer 37 -38 dereceye bulursak bu alanda buranında tam termal olarak hizmet vermesini sağlamış olacağız. Sındırgı’ya kazandır dığımız Hisaralan Bölgesinden getirdiğimiz jeotermal suyun 6 km isale hattını döşeyerek Emendereye bunu getirmeyi düşünüyoruz. Yani Türkiye’de bir ilk olacak oluklarından birisinden Hisaralan Termal suyu ile Eman Termal suyu akan belki de dünyanın ilk kaplıcasını Sındırgı’da yapma şerefine nail olmuş olacağız” dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli