Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı MYO ek binası Aralık ayında bitiyor

Sındırgı MYO ek binası Aralık ayında bitiyor

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulunun ek bina inşaatı devam ediyor.

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulunun ek bina inşaatı devam ediyor.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, yapımı hızla süren Meslek Yüksek Okulu (MYO) ek bina inşaatında incelemelerde bulundu.
MYO ek bina inşaatının temeli 2012 yılında atılırken, inşaatın yapımı için 750 bin lira hayırsever Hacı Zühtü Kandemir ile 600 bin lira Sındırgı Belediyesince üstlenilmesine rağmen, 2013 -2014 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmesi gereken ek bina ödenek yetersizliğinden dolayı bitirilemedi.
MYO ek binanın tamamlanması için gerekli olan 1 milyon 600 bin lira Başkan Yavaş’ın girişimleriyle Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanmasıyla inşaat 1 ay sonra tamamen biterek hizmete sokulacak.
Sındırgı MYO Müdür Yardımcısı Kaya Nihat Pekbay, belediyenin katkılarıyla inşaatın Aralık ayında biteceğini dile getirdi.
Balıkesir’in ilçeleri arasında 19 yıl önce Zafer İlköğretim Okulunda Maden ve Muhasebe bölümleriyle Meslek Yüksek Okulunun kurulduğunu hatırlatan Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş, “Bundan 2-3 yıl öncesinde başlayan inşaat çalışmaları hayırsever vatandaşımız sayesinde başlamış, belediye sadece kazı işleri yapabilmiş. 1 milyon 600 bin lira civarında bir ihtiyaçla bizim başkanlığımız döneminde konu önümüze geldi. Bizde bu yarım inşaatı tamamlayabilmek için Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a gittik. 1 milyon 600 bin lira ödenek olarak aktarıldı ve ihalesi yapıldı. Şu anda 23 tane sınıftan mevcut çok amaçlı salonlarıyla birlikte mevcudu 2 binlere çıkarabilecek bir proje gerçekleşmek üzere. Sındırgı’nın termal turizm konusunda ve dışarıdan gelecek öğrencilerin ilçemize sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar çok önemli.” dedi.
Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş’te, “Bu güzel eserin ilçeye kazandırılmasını sağlayan belediye başkanlarına, Kalkınma Bakanlığına teşekkür etti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli