Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sındırgı Ulus Dağı Kayak Merkezi’ne dönüştürülecek

Sındırgı Ulus Dağı Kayak Merkezi’ne dönüştürülecek

Sındırgı ilçesinde turizm alanında yapılan projelere bir yenisi daha ekleniyor.

Sındırgı ilçesinde turizm alanında yapılan projelere bir yenisi daha ekleniyor.
Termal turizm alanında adından sıkça söz ettiren ve her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi ağırlayan Sındırgı ilçesi Ulus Dağı’nda hayata geçirilmesi planlanan “ Kayak Merkezi “ projesi Balıkesir genelinde büyük heyecan yarattı.
Bursa Uludağ’dan sonra bölgenin en yüksek dağlarından biri olan Sındırgı Ulus Dağı’nda bölgenin ilk kayak merkezi kurulması adına çalışmalar başladı.
Kaplıca turizminin yanı sıra kış turizmine de hazırlanan Sındırgı ilçesinde Türkiye’nin ilk termal kayak merkezinin kurulması planlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Valiliği, Türkiye Kayak Federasyonu ve GMKA işbirliği ile Ulus Dağı’na kayak merkezi yapılması ve bungalov otellerin yapılması adına fizibilite ve projelendirme çalışmalarına başlandı.
Eşsiz doğaya zarar vermeden, açıklık alanlardan kayak merkezi, çim kayağı yapımına uygun alanların keşfedilmesi adına proje ekibi geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulundu. Dört ayrı bölgenin yer aldığı incelemeler kapsamında en uygun yerin belirlenmesi ve yılın 12 ayında alternatif etkililiklerle hizmet verebilecek bir alanın oluşturulması adına projelendirme çalışmaları devam eden Ulus Dağı’nda bulunan jeololojik oluşumların da İDA Madra Jeopark Hisaralan Jeosit alanında yapılan çalışmalar gibi koruma altına alınarak turizme açılması konusunda da çalışmalar yürütülüyor.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı