Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı Belediyesinden Çanakkale gezisi

Sındırgı Belediyesinden Çanakkale gezisi

Sındırgı Belediyesi kültür gezileri kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle Çanakkale'ye gezi düzenledi.

Sındırgı Belediyesi kültür gezileri kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle Çanakkale'ye gezi düzenledi.
Destansı bir mücadelenin tarihinin yazıldığı mekânları gezip görmek isteyen Sındırgılı vatandaşlar geziye yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale zaferinin 100. Yılında Sındırgı ilçesinde ilkler gerçekleştirildi. İlk defa gezi öncesinde Mehteran Takımı gösterisi yapıldı dualar edildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş Çanakkale'ye öksüz ve yetim çocukların arabasında gitti. Her otobüste bir meclis üyesi bulunarak vatandaşlarla bir arada Çanakkale'yi gezdi. Yolculuk esnasında vatandaşların okuması için otobüslere birer cüz bırakıldı. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kumanyalar yolculara dağıtıldı. Sındırgı Belediyesi önünde Yağcıbedir Mehteran Takımı gösteri yaptı.
Gösteri sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yavaş Sındırgıdan her yaştan, herkesle beraber hem bir kaynaşma hem de birlik ve beraberlik havası içerisinde Çanakkale'yi en uç seviyesinde yad edeceğiz. Yolculuğumuz hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.” dedi.
Gece saatlerinde başlayan yolculuk Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın belediye önünden kalkan araçları uğurlamasıyla başladı. Yaklaşık 1200 vatandaşın katıldığı geziye ilişkin her detayın düşünüldüğü yolculuk bir günlük yoğun programın ardından yine akşam saatlerinde sonlandırıldı.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli