Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı-Çaygören barajında kaybolan balıkçı bulunamadı

Sındırgı-Çaygören barajında kaybolan balıkçı bulunamadı

Çaygören Barajında kaybolan balıkçıyı bulabilmek için, Ankaradan gelen Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri devreye girdi.

Çaygören Barajında kaybolan balıkçıyı bulabilmek için, Ankara`dan gelen Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri devreye girdi.
JAK timlerinin özel ekipmanlarıyla yaptığı son iki günlük çalışmalardan da henüz bir sonuç alınamadı. 
Edinilen bilgiye göre, 9 Mayıs 2013 tarihinde gece saat 23.00 sıralarındaki meydana geldiği iddia edilen olayda, Sındırgı ilçesindeki Çaygören Barajında alabalık üretimi yapan Mehmet Sayın (37) eşiyle birlikte yaşadığı barajdaki kulübeden alabalık havuzuyla ilgilenmek için çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Eşine, "sen uyu" dedikten sonra tekne ile kıyıda kalan yavru alabalık havuzunu çekmek için gittiği belirtilen Mehmet Sayın sır oldu. 
Eşinin sabah uyanıp fark etmesiyle ortaya çıkan olay büyük üzüntüye yol açtı. Genç balıkçı Mehmet Sayın`ın kaybolduğu ihbarının ardından harekete geçen Balıkesir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Sualtı aramalarında yetkili olan Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Grup Amirliğine bağlı ekipler Balıkesir`e gönderildi. Ancak dalgıç polisler baraja dalmayıp tutanak ile burada çalışma yapılamayacağı gerekçesiyle ayrılıp Çanakkale`ye döndü. AFAD ekipleri barajda yüzeyden arama ve tarama çalışmaları yaptı. Ancak çalışmalar sonuç vermedi. Balıkesir il Jandarma Komutanlığının talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timine mensup aralarında profesyonel dalgıçların da bulunduğu 13 uzman barajda ceset aramaya başladı. Tamamı rütbeli personelden oluşan JAK timleri sualtını gören kameranın da yer aldığı teknolojik donanıma sahip botları ve özel ekipmanlarıyla barajdaki arama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Günde iki defa (sabah ve öğleden sonra) ikili ekipler halinde dalış yapan JAK timlerinin de şu ana kadar çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Barajdaki derinliğin 20-30-35 ve 50 metreye ulaştığı, kayıp balıkçının muhtemel cesedinin bir şekilde yüzeye çıkmasının beklendiği kaydedildi. Balıkesir AFAD ile Jandarma Genel Komutanlığı JAK timlerinin balıkçı genci arama çalışmaları devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false