Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı´da 3. Lavanta Hasat Şenliği

Sındırgı´da 3. Lavanta Hasat Şenliği

Sındırgı Belediyesi örnek lavanta bahçesinde Hasat Şenliği gerçekleştirildi.

Sındırgı Belediyesi örnek lavanta bahçesinde Hasat Şenliği gerçekleştirildi.
Sındırgı ilçesinde kırsal mahallelerdeki kıraç alanların kullanımını arttırmak ve salatalık, domates gibi ürünlerin yanında ekonomik kazancı yüksek olan alternatif tarım ürünlerinin de yetiştirilmesi adına örnek teşkil eden projeler Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile devam ediyor.
Vatandaşların yetişme şartlarını öğrenmesi ve teknik bilgiye sahip olması adına farklı kırsal mahallelerdeki vatandaşların çalıştırıldığı ve 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte oluşturulan örnek lavanta bahçesinde üçüncü hasat gerçekleşti.
Örnek lavanta bahçesi renkli görüntüsü ve mis kokusu ile hasat dönemi öncesinde ilçeye gelen fotoğraf tutkunları, düğün fotoğrafçıları ve vatandaşlar lavanta tarlasında fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışırken, sadece ilçedeki vatandaşlar değil çevre il ve ilçelerden de fotoğraf çektirmek ve lavanta tarlasında vakit geçirmek isteyen vatandaşların tercihi Sındırgı oldu.
Geniş ve farklı kesimden vatandaşların katılımı ile gerçekleşen hasat başlamadan önce lavantanın yetişme süreci ve hasat dönemi ile ilgili vatandaşlara bilgi verildi. 5000 metrekare üzerine dikilen 5500 kök lavantanın ilk hasadından yaklaşık 10.000 lira gibi kar elde edilmişti.
İlçede arıcılık yapan ve lavanta tarlasına yakın yerde kovanları bulunan arıcılar baldaki verimin ve kalitenin arttığını belirtirken, üretilen ballar da analize gönderildiğinde lavanta balı olarak nitelendiriliyor.
Lavantanın aşırı sulamaya ihtiyaç duymaması, kıraç araziyi sevmesi ve aynı kök ile 20 yıla kadar ürün elde edilmesi alternatif tarım için tercih ediliyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı