Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı´da av köpekleri yarıştı

Sındırgı´da av köpekleri yarıştı

Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu´nun Sındırgı İlçesinde ikincisini genelde 13. kez düzenlediği fermalı av köpekleri mera yarışları Sındırgı Belediyesi, Sındırgı Avcılık ve Atıcılık Derneğinin katkılarıyla yoğun bir ilgi içerisinde yapıldı.

Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu´nun Sındırgı İlçesinde ikincisini genelde 13. kez düzenlediği fermalı av köpekleri mera yarışları Sındırgı Belediyesi, Sındırgı Avcılık ve Atıcılık Derneğinin katkılarıyla yoğun bir ilgi içerisinde yapıldı.
Sındırgı Akçagöl mevkiinde düzenlenen 13.Eyhaf Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasında, köpeğin avcı ile uyumu, stili, gezişi ile çift köpekli yarışmalarda köpeklerin uyumu ve teknikleri hakem heyetince değerlendirildi.
Junior Continentaller, Yetişkin Continentaller, Junior İngilizler, Yetişkin İngilizler ve Kovucu Kopay Güzellik yarışmaları gerçekleştirildi.
Düzenlenen yarışların ilk gününde KIF kayıtlı 35 köpek, ikinci gün 60 EYHAF kayıtlı köpek yarıştı. 15 köpek de ırk güzelliği yarışmalarına katıldı.
13. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasında avcılar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yavaş, bu tür yarışmaların dolaylı yoldan turizme katkı sağladığını, ilçenin tanıtımı açısından farklı tarzda birçok yarışmanın yapılması için destek verdiklerini kaydetti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?Geçtiğimiz yıl 12. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasında muhteşem bir katılımla gerçekleşmişti. Bu yıl da Sındırgı 13. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Türkiye´nin dört bir yanından gelen avcılar ve Sındırgı´lı vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Bu organizasyon gelecek yılda da daha gelişmiş bir şekilde devam edecek. Barajda balık avından tutunda diğer av sporlarıyla devam edecek. Bunların yanında adrenalin sporlarının ilçemizde yapılmasını sağlıyoruz. Tanıtım ve turizm alanına katkı sağlamak adına sadece geleneksel olarak düzenlediğimiz festival ile kalmıyoruz. Farklı kesimlere yönelik bu tür etkinlikler ile de sürekli olarak sosyal aktivitelerimizi devam ettiriyoruz.? dedi.
Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ?İlçemizde çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta Belediye Başkanlığımız olmak üzere ve Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonuna çok teşekkür ediyorum. Yaban hayatı koruma görevi tüm insanlık için en önemli görevlerin başında geliyor? dedi.
Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ersin Düzyol ise ?13. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışmasını Sındırgı´da gerçekleştirdik. Bu yıl sadece yarışlar ile kalmadık. Yunanistan´dan köpek ırkları konusunda bilgili iki dostumuz etkinliğimize katıldı. Yunanistan´lı katılımcılar Andreas Zaglas ve Spriydon Dedes tarafından da avcılarımızı bilgilendirmek amaçlı köpek ırkları ve eğitimi koşunda seminer düzenlendi. İnşallah bu yarışmaları daha geniş ve çeşitli şekilde Sındırgı´da yapmaya devam edeceğiz. Uluslararası katılımı arttırmayı hedefliyoruz.? dedi.
Yarışmalarda dereceye giren köpeklerin sahiplerine ödülleri ile Sındırgı 13. EYHAF Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli