Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı´da binlerce çocuk sinema ile buluştu

Sındırgı´da binlerce çocuk sinema ile buluştu

Sındırgı ilçesi 6. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali ?Avrasya Etabı´ kapsamında 3 gün süren sinema etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Yenilenen yüzü ile Cumhuriyet Meydanında ilk kez açık havanın büyüsünde film gösterimi gerçekleşti.
Sındırgı Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliği ve Bigadiç ve Sındırgı Kaymakamlıklarının katkılarıyla 6-7-8 Ekim 2018 tarihlerinde Sındırgı´da düzenlenen 6. Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali ?Avrasya Etabı´ kapsamında 3 binden fazla çocuğa gerçek sinema deneyimi yaşatıldı.
Sındırgı´nın kırsal mahallelerinde yaşayan çocukları, sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleriyle buluşturan etkinlikler katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Düvertepe YBİO´da başlayan etkinlikler Necip Fazıl Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanında devam etti. Çocuklara hatıra sinema bileti, patlamış mısır ve meyve suyu verildi. Sinema öncesinde yüzleri boyanan çocuklarla kısa bir interaktif oyun oynandı.
Yapılan açıklamaya göre 1 Ekim Dünya Çocuk Günü´nde Tekirdağ´dan başlayan masalsı festival; Çanakkale, Balıkesir ve Uşak programlarının ardından 11-12 Ekim tarihlerinde Denizli´de tamamlanacak. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false