Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı´da Çanakkale Destanı Müzesi açıldı

Sındırgı´da Çanakkale Destanı Müzesi açıldı

Sındırgı ilçesinde Çanakkale Destanı Gezici Müzesi, Akpınar Yaşam Merkezi´nde düzenlenen törenle açıldı.

Sındırgı ilçesinde Çanakkale Destanı Gezici Müzesi, Akpınar Yaşam Merkezi´nde düzenlenen törenle açıldı.
Protokol konuşmaları öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Klavuzu Ali Murat Kalegil, tarafından müze ve içerisinde yer alan eserlere ait bilgilendirme yapıldı.
Sergide Çanakkale´de savaşan askerlere ait eşyalar, savaş malzemeleri, savaşa ait görsel malzemeler, anlatım tablolarının yer aldığını anlatan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, katkı sağlayan kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve derneklere teşekkür ederek, ?Atalarımızın vatan savunmasında nasıl bir kahramanlık sergilediğini, gençlerimizin görsel bir zenginlik içinde görmelerini çok önemsiyorum. Bugünlere hangi zorluklar ve fedakârlıklarla geldiğimizi göstermesi açısından son derece güzel bir sergi olacak. Tüm vatandaşları sergiye davet ediyoruz. Bizler her fırsatta vatandaşlarımızı ecdadımızla buluşturuyoruz. Bugüne kadar beş bine yakın vatandaşımızı Çanakkale´ye Şehitlik ziyaretlerine götürdük. Tiyatro oyunları, seminerler ve müzeler ile oralara gidemeyen vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin de bu ruh halini yakından görmelerini, yaşamalarını arzu ediyoruz.? dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Zafer Oktay ise bu etkinliklerin hazırlanmasında katkı sağlayan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´a ve belediye personeline çok teşekkür etti.
Açılış kurdelesi çocuklar tarafından kesilirken, kurdele kesiminden sonra heyet Çanakkale Müzesi´ni gezdi.
Öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gören Gezici Müze 29 Aralık Cumartesi gününe kadar Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezi´nde ziyaretçilerini ağırlayacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli