Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı´da kumar oynarken yakalananlardan 2´si tutuklandı

Sındırgı´da kumar oynarken yakalananlardan 2´si tutuklandı

Sındırgı ilçesinde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği operasyonda kumar oynadıkları tespit edilen 21 kişi yakalandı.

Sındırgı ilçesinde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği operasyonda kumar oynadıkları tespit edilen 21 kişi yakalandı. Kumar oynanması için yer sağlayan 2 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün gece Yağcıbedir Mahallesi Yeni TOKİ Konutlarında bulunan bir evde kumar oynatıldığı bilgisine ulaşması üzerine eve baskın düzenledi. Daha önceden takip edilen eve balkonda bekleyen gözlemcileri uyandırmamak adına, polis ekipleri kazan dairesinden girdi. Ne olduğu anlaşılmadan düzenlenen yakalanan 21 kişiye kumar oynamak, sosyal mesafe kurallarına uymamak ve sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten toplam 100 bin 905 lira ceza kesildi. Ev içerisinde detaylı arama çalışması yapıldı. Evin içerisinde 2 farklı odada kumar masası kurulduğu, şahısların kapıyı açmadan önce oyun malzemelerini ve masayı sakladıklarını belirleyen polis ekipleri, yapılan aramada 26 okey taşı, 4 takım iskambil kağıdı, 95 adet tavla pulu, 1 adet zar, 1 adet yatağın altına saklanmış yuvarlak masa, şahısların üzerinde yapılan aramada toplam 21 bin 240 TL, 1.020 dolar, 645 Euro ve 2 gram olan kenevir tohumu ele geçirdi.
Yakalanarak gözaltına alınan şahıslardan kumar oynanması için yer sağladıkları anlaşılan 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İkamette bulunan 21 şahıs hakkında kumar oynamaktan 28 bin 56 TL, sosyal mesafe kurallarını ihlal etmekten 72 bin 849 TL idari para cezası uygulandı, yapılan üst aramasında üzerinden kenevir tohumu çıkan S.S.Ç ve İ.D. Cumhuriyet Savcılığı´na sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu