Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı´da temizlik seferberliği

Sındırgı´da temizlik seferberliği

Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Ekipler, rutin çöp toplama çalışmasından molozların toplanmasına, umumi kullanım alanlarının temizliği, cadde ve sokakların yanı sıra pazar yerleri ile dere temizliğine kadar ilçenin dört bir yanını gece gündüz demeden temizliyor.
Kırsalından merkezine kadar ilçenin dört bir yanında, ekip çalışmasıyla girilmedik sokak süpürülmedik yer bırakmayan ekipler, kaba atık toplama işlemi de gerçekleştiriyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, süpürge araç ile de yolların temizliği gerçekleştiriliyor. Belirli aralıklarla konteynerleri deterjanlı sularla temizleyen ekipler, yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle mikrop, bakteri ve virüslerin çoğalarak yayılmasını önlemek adına konteyner temizleme çalışmalarını sıklaştırıyor. Pazar yerleri ise çöpler alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor.
Sındırgı´yı temiz tutmakta ki en büyük sorumluluğun vatandaşlara ait olduğunu söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?Siz temiz, biz temiz, Sındırgı tertemiz sloganı ile yürüttüğümüz temizlik çalışmalarında en büyük desteği vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması ile daha temiz Sındırgı´yı oluşturabiliriz. Özellikle molozların ve artıkların gelişi güzel yerlere dökülmemesi, derelere ve dere yataklarına hayvan pisliği ve çöp atılmaması vatandaşlarımızın vereceği en güzel destektir. Bu şehir hepimizin, temiz tutarak, geleceğe daha güzel bir Sındırgı bırakalım.? dedi.
Haber MErkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false