Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı´da yeraltına 20 milyonluk dev yatırım geliyor

Sındırgı´da yeraltına 20 milyonluk dev yatırım geliyor

Sındırgı ilçesinde 50 yıllık sorun çözüme kavuşuyor.

Sındırgı ilçesinde 50 yıllık sorun çözüme kavuşuyor.
İlçe genelinde yürütülen alt yapı çalışmaları ile cadde ve sokaklar çamura bulanırken, yürütülen çalışmalar neticesinde vatandaşlar durumdan her ne kadar rahatsız olsa da yer altından çıkan mevcut borular görüldükçe tepkiler yerini teşekküre bırakıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 1950´li yıllarda döşenen ve özelliğini tamamen kaybetmiş içme suyu hatları yenileniyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte ilçe merkezinde yaşanan su kesintileri ve üst katlara su çıkmamama problemi tarih olacak. Mevcut sistemde paslı ve aspesli olarak bilinen, kanserojen etkisi bulunan su boruları tamamen yenileniyor. Sıkça konulan vanalar sayesinde olası bir arıza durumunda iki vana arasında su kesintisi olacak ve çalışma daha hızlı bir şekilde yapılabilecek. Hat yenileme çalışmalarının yanında Yaylacık tepesine yapılan 2500 tonluk yeni su deposu ile içme suyu hattı beslenerek su problemi yaşanmayacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu eksik olan bölgelerde de yeni hat, mevcut bölgelerde ise hat yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Ana Arterlerde ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde ise parke taşı döşeme ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştiriliyor. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli