Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı’da damızlık koyun üretim tesisi kuruldu

Sındırgı’da damızlık koyun üretim tesisi kuruldu

Balıkesir’in tescilli Balıkesir kuzusunu çoğaltmak hedefiyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile Sındırgı’da "damızlık koyun üretim tesisi" kuruldu

. Türkiye genelinde en çok kıvırcık koyunun bulunduğu Balıkesir'in doğal şehir unvanlı Sındırgı ilçesi, hayvancılık alanında da marka değer olmaya hazırlanıyor. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvancılık alanında yapılan destekler ile daha önceden dağıtılan damızlık koyunlar sayesinde Sındırgı genelinde kıvırcık koyun sayısı 80 bini geçti. 
Üretimi daha da artırmak ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek amacıyla Sındırgı'da 11.930 metrekare alanda damızlık kıvırcık kuzu üretim tesisi kuruldu. 200 adet damızlık koyun ve 12 adet kuzu ile faaliyete geçirilen tesisin hedef kapasitesi 800 adet. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile faaliyete geçirilen tesiste çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Kapasiteyi artırmak adına ikinci hayvan ağılı için de çalışmalara başlandı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte örnek bir tesis olacağı belirtiliyor. 
İlçede bulunan öğrenciler de belirli periyotlarda hayvancılıkla ilgili bilgi almak, yerinde görmek adına tesise ziyarette bulunuyor. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı