Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgıda Ramazan gelenekleri yaşatılıyor

Sındırgıda Ramazan gelenekleri yaşatılıyor

Sındırgı Belediyesi'nin Rama zan geleneklerini yaşatmak, ilçe halkına eski ramazan aylarını hatırlatmak ve çocukların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla...

Sındırgı Belediyesi'nin Rama zan geleneklerini yaşatmak, ilçe halkına eski ramazan aylarını hatırlatmak ve çocukların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği iftar yemekleri ile Ramazan Eğlencelerine katılım oldukça yoğun oluyor.
Şerif Paşa Meydanı'nda düzenlenen etkinlikleri sokak iftarlarıyla başlıyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla her gün başka bir mahallenin Camii sokağında vatandaşlara iftar verilirken, protokol orucunu vatandaşlarla birlikte açıyor. 
İftar yemeğinin ardından Şerif Paşa Meydanı'nda düzenlenen Sındırgı Belediyesi Ramazan Eğlencelerinde meddah, ateşbaz-ateş show gösterileri, orta oyunu, jonglör gösterisi, sihirbaz gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterileri yapılarak, kurulan oyun parklarıyla çocukların dolu dolu bir Ramazan gecesi geçirmeleri sağlanıyor.
Vatandaşlar, Ramazan etkinliklerinde bol kahkaha dolu geceler yaşatan ve kendilerine bu imkânı sağlayan Belediye Başkanı Yavaş'a teşekkür etti.
Her gün Sındırgı Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla verilen iftar yemeğinin ardından Şerif Paşa Meydanında, ateşbaz-ateş show gösterileri, orta oyunu, sihirbaz gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterileri, değişik yarışmalar, Orta Oyunu ve güğümde şerbet ikramının yanı sıra oyun parklarının hizmet ver meye devam edeceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli