Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sındırgı’da seracıların sera örtüleri yenilendi

Sındırgı’da seracıların sera  örtüleri yenilendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balıkesir İli Plastik Sera Örtülerinin Yenileme Projesi” dahilinde Sındırgı' da sera naylonu dağıtım programı gerçekleştirildi.

Özellikle bölgenin yeşil denizi olarak nitelendirilen seraların yoğun olduğu bölgenin yeşillik ihtiyacını karşılayan Pürsünler Mahallesi, Hisaralan bölgesi başta olmak üzere seracılık üzerine üretim yaşan çiftçilere destek sağlandı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından örtüleri eskiyen yetiştiricilerin seralarının yenilenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla; 353 üreticiye % 70 hibe ile verilen toplamda 5 milyon liralık destekle, sera naylonlarını yenilenerek üretime katkı sağlanıyor. 
Sındırgı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi tarafından düzenlenen programda seralarının yenilenmesi ve üretimin arttırılması amacıyla daha önceden müracaat eden çiftçiye 7 tona yakın sera naylonu desteği sağlandı. 
Proje dahilinde Sındırgı çiftçilerinden daha önce yapılan duyuru neticesinde talepte bulunan 28 örtü altı yetiştiricisine seralarını yenilemek için 36 aylık özellikte, 92 parçadan oluşan 6 bin 852 kilo sera naylonu dağıtımı gerçekleştirildi. 
Üreticiler farklı projelerle özellikle sera üreticisinin de düşünüldüğü bir proje uygulanarak çiftçinin her daim yanında olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı